Готують в кожній родині: улюблений пиріг з Італії. Просто, легко і смачно

Готують в кожній родині: улюблений пиріг з Італії. Просто, легко і смачно

Ніжний вершковий колір бісквіту, пишність і м’якість, апельсиновий аромат роблять такий пиріг одним з улюблених. Готується він дуже просто, а результат, вас приємно здивує.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 45 г;
  • цедра половини апельсина і сік, 35 мл;
  • яйця, 4 шт;
  • пудра цукрова, 120 г;
  • сік лимонний, кілька крапель;
  • крохмаль кукурудзяний, 25 г;
  • борошно, 120 г;
  • розпушувач, 7 г.

Для приготування крему необхідно:

  • апельсиновий крем, 150 г;
  • цедра апельсина, 1.5 ч.л;
  • цукор, 65 г;
  • жовтки, 2 шт;
  • крохмаль, 15 г.

Процес приготування пирога

Щоб пиріг був високим, використовуйте форму з діаметром 20 см.

Сік і цедру апельсина змішуємо. Білки відділяємо від жовтків.

Білки з цукровою пудрою збиваємо до однорідності і пишності.

Додаємо по одному жовтку і кожен раз добре збиваємо масу до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто лопаткою, намагаючись не порушувати легкість.

Трохи тіста змішуємо з апельсиновим соком і потім виливаємо це в тісто, добре перемішуємо.

Форма застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 45 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою. Охолоджуємо.

Для крему змішуємо сік апельсиновий і цедру, цукор і топимо на плиті до розчинення цукру.

Жовтки змішуємо з крохмалем і виливаємо в них через сито апельсинову масу, вимішуємо віночком до однорідності і залишаємо остигати.

Бісквіт ріжемо на два коржі, між ними кладемо апельсиновий крем, верх посипаємо цукровою пудрою.

Готують в кожній родині: улюблений пиріг з Італії. Просто, легко і смачно

Пиріг виходить дивовижним, танучим в роті. В принципі, рецепт можна доповнити ще будь-яким кремом і зробити великий торт, змастивши верх і боки, поливши шоколадом і прикрасивши за своїм смаком.