Грецький пиріг зі шпинатом – детальний рецепт приготування

Грецький пиріг зі шпинатом - детальний рецепт приготування

Існує кілька варіантів приготування цього чудового пирога. Він виходить смачний, соковитий з приємною апетитною скоринкою. Пиріг точно сподобається вашим близьким і стане популярним у вашій родині.

Тісто «Філо» можна купити в магазині або приготувати самостійно.

Необхідні продукти

  • 500 грам тіста «Філо»
  • 500 грам шпинату
  • 500 грам сиру «Фета»
  • 100 грам зеленої цибулі
  • пучок зелені
  • 8-10 курячих яєць
  • 150 грам вершкового масла
  • сіль, перець за смаком

Подрібнюємо шпинат середніми шматочками. Подрібнюємо зелень і зелену цибулю. Додаємо до шпинату.

Сир натираємо на грубій терці або кришимо руками. Додаємо до зелені.

У чашку вбиваємо курячі яйця і збиваємо виделкою. Виливаємо до начинки, додаємо сіль, перець за смаком і перемішуємо.

Беремо форму для випічки, змащуємо маслом і кладемо тісто в форму у вигляді конверта. На дно укладаємо до 5 аркушів тіста, змащуємо кожен вершковим маслом. Зверху викладаємо 1/3 частина начинки і розрівнюємо, потім ще кілька листів тіста, промазаних маслом і ще один шар начинки. Потім ще тісто і решту начинки. Накриваємо останніми листами тіста і тими, що звисали з боків форми. Нарізаємо порційними шматочками, але не до дна.

Пиріг відправляємо в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо протягом 1 години.