Пікантний соус, в якому поєднуються грецькі і турецькі нотки, готується швидко і легко, ніяких дорогих продуктів не потрібно, беремо все, що є в будь-якому холодильнику.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірок, половинка;
- грецький йогурт, 255 г;
- часник, 2 зубчики;
- кріп, пучок;
- соняшникова олія і винний оцет по 1 ст.л;
- сіль.
Процес приготування соусу
Огірок очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці, залишаємо трохи постояти і потім віджимаємо від зайвого соку.
Додаємо дрібно нарізаний часник і кріп, солимо до смаку. Йогурт змішуємо з масою.
Порада: багато хто не люблять йогурт, тому можна використовувати густу сметану або вершки, домашній майонез.
Вливаємо олію, оцет і перемішуємо. Якщо немає білого, винного, відмінно підходить яблучний або виноградний.
Соус виходить дуже свіжим, поєднується з різними продуктами і стравами, шашликами, запеченими курячими ніжками і навіть просто з крекерами. Дуже смачно з гарячою відвареною картоплею з вершковим маслом.