Грецький вершково-огірковий соус! Швидкий і легкий рецепт

Грецький вершково-огірковий соус! Швидкий і легкий рецепт

Пікантний соус, в якому поєднуються грецькі і турецькі нотки, готується швидко і легко, ніяких дорогих продуктів не потрібно, беремо все, що є в будь-якому холодильнику.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірок, половинка;
  • грецький йогурт, 255 г;
  • часник, 2 зубчики;
  • кріп, пучок;
  • соняшникова олія і винний оцет по 1 ст.л;
  • сіль.

Процес приготування соусу

Огірок очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці, залишаємо трохи постояти і потім віджимаємо від зайвого соку.

Додаємо дрібно нарізаний часник і кріп, солимо до смаку. Йогурт змішуємо з масою.

Порада: багато хто не люблять йогурт, тому можна використовувати густу сметану або вершки, домашній майонез.

Вливаємо олію, оцет і перемішуємо. Якщо немає білого, винного, відмінно підходить яблучний або виноградний.

Грецький вершково-огірковий соус! Швидкий і легкий рецепт

Соус виходить дуже свіжим, поєднується з різними продуктами і стравами, шашликами, запеченими курячими ніжками і навіть просто з крекерами. Дуже смачно з гарячою відвареною картоплею з вершковим маслом.