Грудинку обмазую майонезом, загортаю у фольгу і ставлю духовку. Смачніше м’яса не їла

Грудинку обмазую майонезом, загортаю у фольгу і ставлю духовку. Смачніше м'яса не їла

Цей простий, але дуже смачний рецепт приготування прошарку або сала вже встиг стати “зіркою” інтернету і підкорити гурманів.

Швидко, дуже просто, смачно, а головне – недорого.

Інгредієнти

  • Сало або прошарок (грудинка) – 1 кілограм;
  • Майонез (можна взяти недорогий варіант) – 200 – 250 мл;
  • Часник – приблизно 5 – 6 зубчиків, але якщо покласти більше, то це тільки зробить готову страву смачнішою. За умови, якщо любите часник в принципі;
  • Кріп краще свіжий, але можна обійтися солоним або сушеним – пучок;
  • Сіль груба – 2 ложки столові;
  • Перець гострий червоний – одна ложка чайна;
  • Паприка (мелена) – одна ложка столова;
  • Лаврові листочки – 3 – 4 штуки.

Покрокове приготування грудинки

Прошарок слід промити, шкурку поскребти гострим ножем. Потім виконати кілька надрізів в різних місцях прошарку, в які встромити зубчики часнику. Можна перед цим розрізати їх на кілька частин, особливо якщо вони великі.

Змішати сіль, перець, паприку і кріп, покришити лаврові листочки. Сумішшю ретельно натерти грудинку з усіх боків.

Після, м’ясний шматочок потрібно обмазати всюди майонезом, і щільно «укутати» в фольгу. Прибрати для маринування та засолювання в холодильник, нехай постоїть там годину – півтори.

Розігріти духовку та 180 * С – 200 * С.

Прошарок, не розгортаючи фольгу, перекласти форму для запікання і готувати в духовці на 35 – 50 хвилин (все залежить від розмірів м’ясного шматка).

По закінченні цього часу, потрібно вимкнути вогонь, але не діставати прошарок з духовки. А залишити там до повного охолодження. На це буде потрібно ще приблизно годину.

І тільки після того, як м’ясний шматочок охолоне, можна знімати пробу. Смачного!

Грудинку обмазую майонезом, загортаю у фольгу і ставлю духовку. Смачніше м'яса не їла