У сезон заготівель всі господині займаються заготівлею варення зі свіжих ягід і фруктів. Полуничне варення виходить ароматним, солодким і смачним, подаю до млинців, використовую в якості просочення для коржів, добавок в десерти.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- полуниця, 1 кг;
- цукор 1 кг.
Процес приготування полуничного варення
Ягоди миємо й даємо стікати зайвій воді. Насипаємо в каструлю цукор.
Висипаємо полуницю на цукор і засипаємо рештою цукру.
Залишаємо ягоду з цукром на ніч, щоб вона пустила добре сік. Нариваємо ємність кришкою.
Ставимо на вогонь і варимо після закипання 5 хвилин. Перемішуємо акуратно, щоб ягоди і цукор не пригоріли.
Залишаємо остигати повністю.
Варимо вдруге вже 10 хвилин.
Розкладаємо варення по стерилізованим банкам і закручуємо кришками.
Перевертаємо, укутуємо і залишаємо остигати. Зберігати заготовку можна в коморі або в підвалі.
У таке варення можна додати арахіс або волоські горіхи, мигдаль, ядра абрикоса. Виходить прекрасний десерт, який можна подавати з оладками або просто до чаю.