Хоч 50 банок закрий, завжди мало. Полуничне варення, пальчики оближеш

Хоч 50 банок закрий, завжди мало. Полуничне варення, пальчики оближеш

У сезон заготівель всі господині займаються заготівлею варення зі свіжих ягід і фруктів. Полуничне варення виходить ароматним, солодким і смачним, подаю до млинців, використовую в якості просочення для коржів, добавок в десерти.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • полуниця, 1 кг;
  • цукор 1 кг.

Процес приготування полуничного варення

Ягоди миємо й даємо стікати зайвій воді. Насипаємо в каструлю цукор.

Висипаємо полуницю на цукор і засипаємо рештою цукру.

Хоч 50 банок закрий, завжди мало. Полуничне варення, пальчики оближеш

Залишаємо ягоду з цукром на ніч, щоб вона пустила добре сік. Нариваємо ємність кришкою.

Ставимо на вогонь і варимо після закипання 5 хвилин. Перемішуємо акуратно, щоб ягоди і цукор не пригоріли.

Залишаємо остигати повністю.

Хоч 50 банок закрий, завжди мало. Полуничне варення, пальчики оближеш

Варимо вдруге вже 10 хвилин.

Розкладаємо варення по стерилізованим банкам і закручуємо кришками.

Перевертаємо, укутуємо і залишаємо остигати. Зберігати заготовку можна в коморі або в підвалі.

Хоч 50 банок закрий, завжди мало. Полуничне варення, пальчики оближеш

У таке варення можна додати арахіс або волоські горіхи, мигдаль, ядра абрикоса. Виходить прекрасний десерт, який можна подавати з оладками або просто до чаю.