Цей рецепт не мій, я була в гостях у подруги, спробувала у неї огірки і вони мені дуже сподобалися.
Я попросила рецепт. Спочатку, коли я його подивилася, мені здалося, що там дуже багато цукру, багато оцту і взагалі всього багато. Я вже хотіла почати експериментувати. Але потім подумала, що ці огірки мені сподобалися саме в такому вигляді і я просто повинна зробити все за цим рецептом. Ну і заодно показати його вам.
Розрахунок продуктів на 4 літрові банки. Огірки для літрових банок краще брати невеликі і як зазвичай для консервування з пухирцями.
Необхідні продукти:
- огірки 2.2 кг
- вода 1.5-1.6 л
- томатна паста 250 г (1 склянка)
- цукор 180 г (1 склянка)
- сіль 70 г (2 ст.л.)
- оцет (9%) 150 мл
- парасольки кропу 4 шт.
- запашний перець 12-16 горошин
- часник 4-6 зубчиків
- листя смородини 4-8 шт.
Як приготувати огірки “Кривава Мері”
Попередньо замочити огірки в холодній воді на шість-вісім годин.
Додати в воду, сіль цукор і томатну пасту. Поставити воду на плиту і довести до кипіння і повного розчинення солі та цукру.
Коли маринад закипів, зменшити нагрів і прокип’ятити одну хвилину. Додати оцет і вимкнути нагрів. Залишити маринад до повного охолодження.
Парасольки кропу і листя смородини обшпарити кип’ятком.
У кожну чисту банку покласти парасольку кропу, якщо є порічкове листя, по 3-4 горошини запашного перцю, часник і огірки.
Огірки за бажанням можна нарізати.
Намагайтеся укладати огірки щільно, інакше маринаду може не вистачити.
Залити банки маринадом.
Якщо десь трохи маринаду не вистачило, долити кип’ятку і накрити банки чистими кришками.
Тепер банки потрібно простерилізувати у великій каструлі.
Поставити їх в воду кімнатної температури і додати кип’яток по “плечики”.
Включити нагрів, довести до кипіння і стерилізувати банки 10 хвилин.
Через 10 хвилин нагрів вимкнути і банки закрити. На цьому все.
Всі банки простерилізовані і закриті.
Залишити їх в перевернутому вигляді до повного охолодження.