Хрусткі мариновані огірочки “Кривава Мері” на зиму – детальний рецепт

Хрусткі мариновані огірочки "Кривава Мері" на зиму - детальний рецепт

Цей рецепт не мій, я була в гостях у подруги, спробувала у неї огірки і вони мені дуже сподобалися.

Я попросила рецепт. Спочатку, коли я його подивилася, мені здалося, що там дуже багато цукру, багато оцту і взагалі всього багато. Я вже хотіла почати експериментувати. Але потім подумала, що ці огірки мені сподобалися саме в такому вигляді і я просто повинна зробити все за цим рецептом. Ну і заодно показати його вам.

Розрахунок продуктів на 4 літрові банки. Огірки для літрових банок краще брати невеликі і як зазвичай для консервування з пухирцями.

Необхідні продукти:

  • огірки 2.2 кг
  • вода 1.5-1.6 л
  • томатна паста 250 г (1 склянка)
  • цукор 180 г (1 склянка)
  • сіль 70 г (2 ст.л.)
  • оцет (9%) 150 мл
  • парасольки кропу 4 шт.
  • запашний перець 12-16 горошин
  • часник 4-6 зубчиків
  • листя смородини 4-8 шт.

Як приготувати огірки “Кривава Мері”

Попередньо замочити огірки в холодній воді на шість-вісім годин.

Хрусткі мариновані огірочки "Кривава Мері" на зиму - детальний рецепт

Додати в воду, сіль цукор і томатну пасту. Поставити воду на плиту і довести до кипіння і повного розчинення солі та цукру.

Коли маринад закипів, зменшити нагрів і прокип’ятити одну хвилину. Додати оцет і вимкнути нагрів. Залишити маринад до повного охолодження.

Хрусткі мариновані огірочки "Кривава Мері" на зиму - детальний рецепт

Парасольки кропу і листя смородини обшпарити кип’ятком.

У кожну чисту банку покласти парасольку кропу, якщо є порічкове листя, по 3-4 горошини запашного перцю, часник і огірки.

Хрусткі мариновані огірочки "Кривава Мері" на зиму - детальний рецепт

Огірки за бажанням можна нарізати.

Намагайтеся укладати огірки щільно, інакше маринаду може не вистачити.

Хрусткі мариновані огірочки "Кривава Мері" на зиму - детальний рецепт

Залити банки маринадом.

Якщо десь трохи маринаду не вистачило, долити кип’ятку і накрити банки чистими кришками.

Хрусткі мариновані огірочки "Кривава Мері" на зиму - детальний рецепт

Тепер банки потрібно простерилізувати у великій каструлі.

Поставити їх в воду кімнатної температури і додати кип’яток по “плечики”.

Хрусткі мариновані огірочки "Кривава Мері" на зиму - детальний рецепт

Включити нагрів, довести до кипіння і стерилізувати банки 10 хвилин.

Через 10 хвилин нагрів вимкнути і банки закрити. На цьому все.

Всі банки простерилізовані і закриті.

Залишити їх в перевернутому вигляді до повного охолодження.