Хрусткі мариновані овочеві рулетики: ділюся улюбленим рецептом

Хрусткі мариновані овочеві рулетики: ділюся улюбленим рецептом

Взимку відкрили баночку і ахнули як смачно! Хрусткі мариновані рулетики!

Інгредієнти з розрахунку на 2 банки об’ємом 700 мл:

  • Морква – 3 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики в кожну банку.
  • Чорний і запашний перець горошком – 5-8 шт.

Для маринаду з розрахунку на 1 літр води:

  • Сіль – 1 ст. ложка.
  • Цукор – 3 ст. ложки.
  • Оцет 9% – 60 мл.

Рецепт приготування:

1. Моркву, огірки і кабачок нарізаємо за допомогою овочерізки на тонкі пластини.

2. Будемо робити два види рулетиків. Для першого беремо смужку моркви, зверху кладемо смужку огірка і звертаємо в рулетики. Для другого варіанту, беремо смужку кабачка на неї кладемо смужку моркви і звертаємо.

3. У чисту і суху банку відправляємо чорний, запашний перець горошком і 2 зубчики часнику.

4. Укладаємо рулетики, до середини банки рулетики з морквою і огірком, а потім морквою і кабачком.

5. Готуємо маринад з розрахунку на 1 літр води. Додаємо 1 ст. ложку солі, 3 ст. ложки цукру і 60 мл. оцту 9%.

6. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання проварюємо пів хвилини.

7. Гарячим маринадом заливаємо банки з овочевими рулетиками і накриваємо кришками.

8. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 7 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закрутка при кімнатній температурі.

Взимку такі овочеві рулетики можна буде подати до будь-якої страви. А всі хто спробує проситимуть рецепт! Тому дуже раджу вам його приготувати!