Сезон огірків в самому розпалі, а це значить – пора їх солити на зиму. Якщо чесно, то засолкою огірків завжди займається мама, вони у неї завжди ідеального засолу і хрусткі, краще її огірків я не пробувала.
Необхідні продукти трилітрову банку знадобиться:
- Огірки середнього розміру
- Сіль – 2,5 ст.л.
- Лист чорної смородини – 3 шт.
- Лист хрону – 1/3 шт.
- Кріп – 3 парасольки
- Лист дуба – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Морква – 1/3 шт.
Як приготувати солоні огірки
Насамперед промийте огірки і замочіть в холодній воді на 12 годин, через 6 годин потрібно змінити воду. Це потрібно, для того, щоб банки з огірками не здулися.
Банку промийте з содою, стерилізувати не обов’язково.
На дно банки покладіть лист хрону, листя смородини, дуба, кропові парасольки і часник.
У огірків зріжте попки і щільно укладіть в банку.
Додайте сіль, тільки не йодовану.
Додайте невеликий шматочок морквини, мама сказала, що з нею огірки будуть хрусткими.
Залийте холодною водою, поставте на тарілку і залиште огірки на 3-5 днів при кімнатній температурі (кришкою не закривати).
Розсіл повинен злегка помутніти, а огірки посвітліти, це нормально.
В процесі засолювання з’явиться пінка, її потрібно знімати.
Потім злийте розсіл в каструлю і прокип’ятіть.
В огірки влийте кип’яток і залиште на 10-15 хвилин, потім злийте воду в раковину і залийте огірки гарячим розсолом.
Закатайте стерильними кришками і залиште до повного охолодження.
Зберігати можна при кімнатній температурі.