Цей пиріг яблучний на кефірі готується дуже просто, з продуктів, які завжди є під рукою. Випічка виходить не тільки смачною, а й ароматною.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 склянки;
- Яйце – 1 шт;
- Кефір – 1 скл.;
- Цукор – 1 скл.;
- Розпушувач – 1.5 ч.л.;
- Олія соняшникова – 2/3 склянки;
- Яблуко – 2-3 шт;
- Кориця мелена (за смаком);
- Цукрова пудра (за смаком);
Приготування яблучного пирога на кефірі
У миску розбити яйце і додати цукор, збити за допомогою віночка. Додати кефір і знову перемішати. Потім просіяти борошно з розпушувачем і влити олію. Добре розмішати тісто.
Яблука звільнити від насіння, нарізати часточками. Тісто викласти у форму застелену пергаментом, на нього яблука і присипати корицею. Втопити яблука у тісті.
Розігріти духовку до 190 градусів та пекти пиріг 50-55 хвилин до готовності. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою і розрізати на порції. Смачного!