Яблучний пиріг на кефірі – детальний рецепт приготування

Яблучний пиріг на кефірі - детальний рецепт приготування

Цей пиріг яблучний на кефірі готується дуже просто, з продуктів, які завжди є під рукою. Випічка виходить не тільки смачною, а й ароматною.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Яйце – 1 шт;
  • Кефір – 1 скл.;
  • Цукор – 1 скл.;
  • Розпушувач – 1.5 ч.л.;
  • Олія соняшникова – 2/3 склянки;
  • Яблуко – 2-3 шт;
  • Кориця мелена (за смаком);
  • Цукрова пудра (за смаком);

Приготування яблучного пирога на кефірі

У миску розбити яйце і додати цукор, збити за допомогою віночка. Додати кефір і знову перемішати. Потім просіяти борошно з розпушувачем і влити олію. Добре розмішати тісто.

Яблука звільнити від насіння, нарізати часточками. Тісто викласти у форму застелену пергаментом, на нього яблука і присипати корицею. Втопити яблука у тісті.

Розігріти духовку до 190 градусів та пекти пиріг 50-55 хвилин до готовності. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою і розрізати на порції. Смачного!