Яблучний пиріг з горіховою крихтою. Улюблена випічка з родзинкою

Яблучний пиріг з горіховою крихтою. Улюблена випічка з родзинкою

Яблучний пиріг з горіховою крихтою виходить неймовірно ароматним і хрустким.

Необхідні продукти:

  • Борошно – 350 грам
  • Вершкове масло – 125 грам
  • Цукор – 150 грам
  • Яйця – 1 штука
  • Яблука – 4 штуки
  • Цедра апельсина – 1 столова ложка
  • Горіхи – 0,5 склянки
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Сіль – одна дрібка
  • Цукрова пудра – за смаком

Як приготувати яблучний пиріг

Змішайте в мисці сухі інгредієнти – борошно, сіль і розпушувач, добре перемішайте.

Холодне вершкове масло додайте до сухих інгредієнтів. Масло і борошно змішайте і перетріть в крихту.

Збийте 120 гр. цукру з яйцями, з’єднайте з сухими інгредієнтами, маємо отримати розсипчасте тісто у вигляді крихти.

Вимийте яблука, очистіть і наріжте брусочками. Потім додайте цедру апельсина і добре перемішайте. Решту розтопіть на сковорідці, додайте яблука і випікайте до м’якості.

Візьміть роз’ємну форму для випікання, вистеліть пергаментний папір або змастіть невеликим шматочком вершкового масла.

Розділіть тісто на дві частини.

Одну частину тіста викладіть у форму, розрівняйте і злегка притисніть, зверху викладіть яблучну масу.

До другої частини тіста викладіть заздалегідь обсмажений фундук або волоські горіхи, перемішайте і викладіть тісто з фундуком на яблучну масу. Посипте ваніліном.

Пиріг випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин. Зверху посипте цукровою пудрою.