Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) – детальний рецепт

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

Для приготування цієї смачної та цікавої страви з фаршу та картоплі в духовці знадобиться звичайне деко або простора форма для запікання та пекарський папір. Цим не зовсім звичайним, але цілком простим чином можна приготувати вечерю щодня чи навіть на святковий стіл. Страва виходить смачна та красива.

Нам знадобиться для форми 25х35 см:

  • Картопля – 500-600 гр
  • М’ясний фарш – 400 гр
  • Цибуля – 300 гр
  • Болгарський перець – 300 гр
  • Часник – 2 зубчики
  • Вода – 120 мл
  • Соняшникова олія – 60 мл
  • Томатна паста – 70-80 гр
  • Сир – 160-180 гр
  • Сіль, перець, зіра – за смаком

Покроковий рецепт приготування:

Нарізати цибулю півкільцями і посолити за смаком. Цибулю можна брати і стільки, скільки вказано в інгредієнтах, і більше вказаної кількості. Це робиться за уподобаннями і за бажанням.

Потім трохи пром’яти цибулю руками, щоб вона стала трохи м’якшою і почала виділяти сік.

Викласти цибулю на лист і рівномірно розподілити по поверхні. Змащувати деко олією не потрібно.

Далі дрібно нарізати болгарський перець. Перець можна взяти різного кольору, щоб страва виглядала ще яскравішою.

Розділити перець навпіл.

Одну половину додати до м’ясного фаршу та видавити у фарш часник.

Посолити, поперчити та додати будь-які спеції за смаком. У рецепті використовується зіра. Вимісити фарш як на котлети.

І сформувати досить великі фрикадельки. Із зазначеної кількості інгредієнтів їх має вийти 11-12 штук.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

Викласти фрикадельки на цибулю, розкладену на деку.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

Далі натерти картоплю на великій тертці та скласти в окрему миску. Картоплю промивати і віджимати не потрібно.

До картоплі в миску додати відкладену половину болгарського перцю і посолити за смаком.

Добре перемішати картоплю із перцем.

І прокласти нею фрикадельки на листі.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

Після цього придавити фрикадельки долонями, щоб вони не виступали по висоті порівняно з картоплею.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

Таким чином потрібно просто зрівняти поверхню.

В окремій мисці змішати воду, олію та томатну пасту.

І залити цим томатним соусом картоплю із фаршем.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

Далі найцікавіше. Відрізати лист пекарського паперу розміром трохи більше дека. У рецепті використовується папір із антипригарною структурою. Але можна використати будь-який. Головне, щоб він був досить міцним. Якщо папір дуже тонкий і рветься від намокання, то можна зробити його в два шари.

Папір зім’яти в кульку.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

І добре намочити її у холодній воді. Можна це зробити під краном, а можна скористатися якоюсь ємністю. Коли папір добре намокне, потрібно його віджати.

Потім розгорнути.

І вкрити ним лист, підминаючи краї до стін. Мокрий папір добре притиснути до поверхні розкладених продуктів.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

Поставити в наперед розігріту до температури 230 градусів духовку. Запікати страву близько 30 хвилин. За цей час у деко буде накопичуватися рідина і активно кипіти. А папір трохи потемнішає.

Після цього дістати лист з духовки і зняти папір.

Робити це потрібно обережно, оскільки під папером багато пару.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

А далі можна знову поставити запіканку в духовку та підпекти до підсушування та легкої рум’яності. А можна ще посипати її натертим сиром та запекти під апетитним сирним шаром. Кому як до вподоби.

Другий етап запікання в духовці має бути близько 7-8 хвилин за тієї ж температури 230 градусів.

Ось така гарна страва виходить. Можна посипати її свіжою зеленню за смаком і відразу подавати до столу.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт

Тут і соковиті котлетки, і всіма улюблений картопляний гарнір, і дуже смачний бульйончик цибулі, в який приємно вмочувати хлібом.

Як я готую вечерю у духовці (ділюся рецептом) - детальний рецепт