Як приготувати фрукти в шоколаді своїми руками?

Сьогодні розповімо вам про двох чудових рецептах з шоколаду – вишні в шоколаді і бананів в шоколаді.

Для приготування цих десертів можете використовувати будь-який шоколад, який ви віддаєте перевагу. Для кожного з страв вам знадобиться по 400-500 грам шоколаду. Можете брати навіть кілька видів шоколаду, але не варто їх змішувати, використовуйте кожен окремо.

Отже, щоб приготувати вишню в шоколаді вам буде потрібно або заморожена вишня, або консервована, а можливо і варення з цілих вишеньок. Найкраще, звичайно, використовуватися свіжу або заморожену вишню.

Для початку її потрібно розморозити до кімнатної температури. В цей час потрібно розтопити шоколад. Найкраще підійде шоколад без будь-яких добавок. Розламайте кожну плитку на скибочки. Якщо все ж вирішили використовувати шоколад кількох видів, то для кожного з них приготуйте окрему чашку або каструльку. У велику каструлю налийте води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, після чого вогонь слід зменшити до мінімального рівня.

Беремо чашку або каструльку з шоколадом, ставимо її в каструлю з водою, але так, щоб вода в неї не потрапляла.

Шоколад розтопиться приблизно протягом 15-30 хвилин. Можна розтопити шоколад і в мікрохвильовці.

Потім потрібно кожну вишеньку наколювати на зубочистку або вилку, занурювати в розтоплений шоколад і укладати на чисту тарілку. Коли закінчиться вишня, поставте тарілку з десертом в морозильник на пару годин. Через пару годин чудове і смачне ласощі буде готове.

Як приготувати фрукти в шоколаді своїми руками?

Цей рецепт можете використовувати не тільки для вишні, але і для будь-яких ягід (наприклад, малини, ожини, журавлини, полуниці) і фруктів (ананасів, сливи, чорносливу і т.д.). У будь-якому випадку ви отримаєте незрівнянний десерт.

Тепер же спробуємо приготувати банани в шоколаді. Ми пропонуємо вам два способи приготування цього смачного страви. В обох випадках вам знадобиться один кілограм бананів і шоколад в кількості 400-500 грамів.

Кожен банан обов’язково потрібно вимити і витерти насухо, а потім зробити поздовжній розріз по всій довжині. У розріз кожного банана ложкою налийте розтоплений шоколад, укладіть банани на блюдо (розрізами догори) і поставте в холодильник. Ні в якому разі не ставте в морозильник – банани від цього почорніють, а смак страви безнадійно зіпсується.

Можете використовувати і не розтоплений шоколад. Можна розламати кожну плитку на довгі смужки і покласти в розрізані банани. Потім слід почекати, поки шоколад розтане вже в бананах, і поставити в холодильник. Після застигання шоколаду наше ласощі готове!

Як приготувати фрукти в шоколаді своїми руками?