Як приготувати Олів’є смачно. 5 секретів від кухаря

Як приготувати Олів'є смачно. 5 секретів від кухаря

Класичний салат олів’є складається з досить дорогих і рідкісних сьогодні продуктів: раніше до цієї страви входило м’ясо рябчиків і червона ікра. Сьогодні купити такі інгредієнти досить проблематично, тому краще готувати за простою версію цього розкішного салату.

Секрет №1

Дотримуйтесь пропорцій, особливо це стосується рівних частин картоплі та яєць. Тоді салат виходить більш збалансованим. Наприклад, берм 5 штук одного продукту та 5 яєць.

Секрет №2

М’ясо відварюємо для салату у солоній воді. Причому опускаємо шматок у киплячу воду, щоб так запечатати всі соки всередині м’яса.

Секрет №3

Якщо ви готуєте багато салату, всі інгредієнти не складайте відразу в салатник, щоб вони не потекли і страва швидко не зіпсувалася. Розкладаємо по різних контейнерах і накриваємо кришками, зберігаємо у холодильнику.

Секрет №4

Якщо ви солите салати, робіть це після майонезу, хоч сьогодні соуси бувають досить солоні і тому можна пересолити.

Секрет №5

Якщо хочете збалансований смак салату, тоді додавайте 0.5 ч.л цукру, а краще – кубики яблука або моркви. Сьогодні багато хто додає навіть ананаси, але це вже зовсім інший салат, хоча і не менш смачний, ніж олів’є.

Як приготувати Олів'є смачно. 5 секретів від кухаря