М’ясні страви в духовці виходять м’якими і соковитими, ароматними. Багато хто не любить котлети, запечені в духовці, але тим, хто вважає за краще правильне харчування, вони точно сподобаються.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинина або яловичина, 500 г;
- цибуля, 1 шт;
- картопля, 1 шт;
- яйця, 2 шт;
- батон, 4 скибочки;
- сметана, 0.5 склянки;
- часник, 4 зубчики;
- молоко, 0.5 склянки;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування котлет в духовці
М’ясо беріть будь-яке за своїм смаком. Перекручуємо в фарш.
Картопля натираємо на дрібній тертці.
Цибулю дрібно ріжемо, часник також подрібнюємо.
Змішуємо фарш з цибулею, картоплею, часником, дрібно нарізаною зеленню, яйцями і сіллю, спеціями.
Батон замочуємо в молоці і злегка віджимаємо, змішуємо з фаршем.
Накриваємо фарш плівкою і відправляємо в холодильник на 30 – 60 хвилин.
Форму застеляємо пергаментом, формуємо котлети і викладаємо їх на деко.
Порада: щоб котлети були соковитішими. Всередину можна покласти шматочок вершкового масла або кубик льоду.
Запікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.
Якщо більше любите соковитість, тоді можна зробити сметанний соус: дрібно січемо часник і змішуємо зі сметаною, збитим яйцем, сіллю і перцем. Сметану можна замінити вершками.
Заливаємо котлети і тушкуємо в духовці.