Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника

Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника

Привіт друзі! Сьогодні я готую ніжне смачне яблучне желе, яке можна зберігати всю зиму до наступного сезону. Я додала до яблук трохи малини, щоб отримати прекрасний рубіновий колір і тонкий аромат малини.

Необхідні продукти:

  • 1.2 кг яблук
  • 1.2 кг вода
  • 1.0 кг цукру
  • 100-150- г малина або смородина за бажанням
  • Цукор з розрахунку на 1 кг рідини – 800 г цукру

Рецепт яблучного желе без желатина

Для приготування яблучного желе мені потрібно яблука, як не дивно.

Якщо у вас є соковижималка або соковарка, все просто, робіть яблучний сік.

Якщо ж ні, миємо й обсушуємо яблука і розрізаємо їх на 4 частини. Серединку видаляти не потрібно.

Ставлю яблука на плиту, у мене тут 1200 грам. Доливаю 1 літр води. Включаю нагрів і доводжу до кипіння.

Якщо ви хочете надати желе яскравий колір або додатковий смак можете додати інші ягоди.

Наприклад: 100 г малини або смородини.

Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника

Коли вода закипіла зменшити нагрів і тримати його між середнім і мінімальним ближче до мінімального.

Залиште яблука хвилин на 40-50. У яблука можна додати паличку кориці.

Нехай ваші яблука повільно готуються, в результаті всі яблука повинні стати м’якими.

Поки зробіть пристрій для проціджування соку.

Щоб желе було прозорим сік потрібно відстояти і процідити.

Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника

Яблука можна залишити в марлі на дві години, вичавлювати і протирати не потрібно.

Яблучний сік повернути назад в високу каструлю.

Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника

Ставлю каструлю на плиту і включаю нагрів.

Починаю засипати цукор, можна висипати відразу весь можна засипати частинами.

На 1 літр рідини 800 г цукру.

Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника

У вас повинен бути підготовлений посуд, тобто стерильні банки і кришки.

Коли весь цукор розчинився, вилийте в каструлю 50 г лимонного соку.

Коли сік закипів, відрегулюйте нагрів, зробіть так, щоб він не бризкав. Якщо з’являється піна – знімайте.

Сік потрібно варити до 105 ° С градусів. Приблизний час – 30 хвилин.

Готове желе я буду розливати в банки. Банки у мене стерильні і кришки теж.

Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть всю зиму без холодильника

В результаті у мене вийшло чотири повні банки по 250 г і одна неповна.

Зберігається желе в темному прохолодному місці і прекрасно стоїть до наступного сезону.