Тісто без дріжджів, готується швидко з простих інгредієнтів. Часто виручає, коли хочеться попити чай з домашньою випічкою або пригостити друзів дітей. І смачно, і оригінально, а часу зовсім небагато йде. Спробуйте приготувати для своїх близьких, а якщо є діти – крутіть завитки разом!
Необхідні продукти:
- кефір – 1 склянка (200 мл),
- яйця – 3 шт.,
- цукор – 4 стол. ложки,
- сіль – дрібка,
- борошно – 500 г,
- розпушувач – 1 чайн. ложка,
- соняшникова олія для змазування – 3 стол. ложки
Як приготувати листкові завитки
Замішуємо тісто: швидко з’єднуємо все по списку, довго місити не треба. Тісто вийде м’яке, зручне для роботи, не липке. Якщо є час, можна дати йому «відпочити», але я найчастіше поспішаю і відразу обробляю – різниці, можна сказати, немає.
У чашу розбиваю яйця, насипаю сіль і цукор.
Вливаю кефір, перемішую віночком.
Просівають борошно з розпушувачем.
Замішую тісто, однорідне і м’яке, досить круте. Посуд з тістом затягую плівкою, залишаю на столі приблизно на 20 хвилин (якщо є час).
Потім перекладаю на стіл, злегка посипаний борошном. Розкачую товщиною 0,5 см.
Всю поверхню тіста рясно змащую олією без запаху.
Звертаю рулет (тугіше) і нарізаю його на шматочки товщиною 1,5.
Ці листкові завитки смажу в розігрітій олії.
Викладаю в сковорідку по кілька штук (щоб вільно розташовувалися) і смажу до рум’яного кольору обидві сторони.
Перевертаю акуратно, завитки під час смаження піднімаються, стають пишними.
Викладаю на паперовий рушник. Смачного!