Буває іноді, що котлети розпадаються при обсмажуванні або починають набухати, а потім швидко обпадають, стають грубими і несмачними. До такої ситуації призводять деякі помилки, які допускають багато господинь.
Фарш з рідкою консистенцією
Якщо фарш рідкий, ви забули в нього додати яйця, манну крупу або батон, чорний хліб. Але при додаванні враховуйте, що занадто багато добавок або мало, призводять до негативних наслідків і страва знову буде неякісною. Тому додаємо близько 40% батона або манної крупи, сухарів від маси фаршу.
Процес відбивання
Відбивати фарш важливо і потрібно: в процесі відбивання хоча б 2 хвилини, маса стає більш пружною, еластичною і однорідною. Котлети будуть соковитими, при формуванні тримають форму, не розпадаються.
Охолоджений фарш
Можна відправити фарш в холодильник щоб він охолов. Котлети будуть добре формуватися і при обсмажуванні не стануть надуватися, залишаться щільними і соковитими.
Час тушкування
Котлети в воді або в підливі, соусі можна тушкувати 10 – 15 хвилин. Якщо протримаєте трохи довше, вони випустять свій сік і стануть жорсткішими, тому не перестарайтеся.