Якщо у вас є баклажан, приготуйте його незвичайним способом. Байдужих не залишиться

Якщо у вас є баклажан, приготуйте його незвичайним способом. Байдужих не залишиться

У сезон баклажанів можна приготувати з них ось такий цікавий і дуже смачний запечений рулет в томатному соусі.

Вам будуть потрібні:

  • фарш (будь-який, переважно яловичий) – 400 г;
  • свіжий баклажан – 4 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • спеції і приправи за смаком;
  • сіль;
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л .;
  • сир твердий – для начинки;
  • зелень – для подачі

Для соусу:

  • соняшникова олія – 2 ст. л .;
  • вершкове масло – 1 ст. л .;
  • томатна паста – 1 ст. л .;
  • гаряча вода – 400 мл;
  • помідор свіжий – 2 шт .;
  • часник – 2 зубчики

Змішуємо фарш з дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, спеціями і приправами за смаком, а також парою ложок панірувальних сухарів. Трохи вимішуємо, накриваємо його плівкою і прибираємо приблизно на 1 годину в холодильник настоюватися.

Якщо у вас є баклажан, приготуйте його незвичайним способом. Байдужих не залишиться

Далі підготуємо баклажани. Добре миємо їх і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Робимо неглибокі надрізи і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Виймаємо баклажани з духовки, даємо їм трохи охолонути, а потім очищаємо від шкірки.

Далі розгортаємо фарш на пакеті або пергаменті і викладаємо на нього очищений запечений баклажан. Робимо в баклажані розріз, в який укладаємо кілька шматочків твердого сиру. Солимо, перчимо, а потім загортаємо все в щільну «ковбаску».

Якщо у вас є баклажан, приготуйте його незвичайним способом. Байдужих не залишиться

Утворені «ковбаски» змащуємо білком і прибираємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Якщо у вас є баклажан, приготуйте його незвичайним способом. Байдужих не залишиться

В цей час приготуємо соус. Спочатку розігріваємо на сковорідці олію, до якої потім додаємо трохи вершкового масла. Трохи протушуємо на сковорідці томатну пасту, потім додаємо до неї тертий свіжий помідор і дрібно нарізаний часник. Знову трохи тушкуємо, після чого додаємо гарячу воду. Доводимо до кипіння і соус готовий.

Якщо у вас є баклажан, приготуйте його незвичайним способом. Байдужих не залишиться

Виймаємо з духовки вже підрум’янені баклажани і поливаємо соусом, знову відправляємо в духовку запікатися приблизно на 20 хвилин, після чого страва готова.

Якщо у вас є баклажан, приготуйте його незвичайним способом. Байдужих не залишиться

Готові рулетики варто подавати до столу, прикрасивши зеленню.