Ідеально смачна і швидка консервація для зими – грузинський салат з помідорами і огірками!

Ідеально смачна і швидка консервація для зими - грузинський салат з помідорами і огірками!

Якщо хочете заготовити дивовижно смачні огірки на зиму, тоді зробіть їх неодмінно по-грузинськи! Апетитний, гострий, насичений ароматними спеціями салат з огірків з помідорами – найкраща закуска до будь-якої страви. Літні овочеві заготовки та консервація на зиму – запорука корисного і різноманітного раціону харчування в холоди. Я впевнена, що пропонований мною рецепт помідорів з огірками стане вашим улюбленим, а бездоганний салат буде постійним гостем за сімейним столом!

Інгредієнти на рецепт грузинського салату з огірків на зиму:

  • Огірки 2,5 кг
  • Помідори 1 кг
  • Часник 150 гр
  • соняшникова олія 125 мл
  • Цукор 125 гр
  • Сіль 2 ст.л. (без гірки)
  • Оцет столовий 9% 125 мл

Спеції для салату:

  • Перець чорний горошком 10 шт
  • Лавровий лист 3-4 шт
  • Коріандр 1ч.л.
  • Хмелі-сунелі 10 гр
  • Червоний гострий перець 1 ч.л.

Детальний опис рецепта

Пропустіть помідори через м’ясорубку (велику решітку) в об’ємний емальований таз, насипаючи в нього сіль великого помелу і цукор. Налийте туди ж соняшникову олію, встановлюючи таз на плиту з сильним вогнем, перемішуючи компоненти і доводячи помідори до кипіння, знижуючи вогонь до середнього рівня і продовжуючи приготування ще кілька хвилин.

Пропустіть через прес в об’ємну миску часник, перекладаючи його в таз з помідорами, насипаючи туди хмелі-сунелі, червоний гострий перець, додаючи лавровий лист, чорний перець, коріандр і ретельно все перемішуючи. Додайте в таз 9% столовий оцет, перемішайте склад, прикриваючи посуд кришкою і доводячи томатну суміш до кипіння на сильному вогні.

Викладайте в таз з киплячою томатною сумішшю подрібнені невеликими півкільцями огірки, перемішуючи всі компоненти, накриваючи його кришкою. Після закипання маси продовжуйте варити салат протягом декількох хвилин до повної готовності.

Розкладіть приготований салат, що знаходиться в гарячому стані по чистим банкам, які пройшли стерилізацію, заповнюючи їх доверху, щільно закриваючи або закачуючи банки стерильними кришками. Переверніть закриті банки з салатом, перевіряючи їх на герметичність, прикриваючи теплою ковдрою до повного охолодження.