Цей рецепт мене підкорив! Дана заготівля на зиму з кабачків за смаком нагадує гриби, настільки смачна, що я щороку готую потрійну порцію і, як правило, до зими ми з’їдаємо всі її запаси.
Кабачки за цим рецептом виходять щільними. Вони не перетворюються в кашу і їх смак і консистенція дуже нагадують грибочки.
Необхідні продукти:
- Кабачки – 1,5 кг
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Соняшникова олія – 75 мл
- Оцет 9% – 50 мл
- Кріп – пучок
- Часник – 50 г
- Перець чорний мелений – 1 ч.л
Як приготувати кабачки, як гриби
1. Очищаю кабачки від насіння і нарізаю кубиками. Викладаю їх велику каструлю і додаю подрібнений часник.
2. Додаю невеликий пучок подрібненого кропу. Потім виливаю 9% оцет і соняшникову олію.
3. Потім додаю сіль і цукор і чорний мелений перець.
4. Все перемішую і залишаю кабачки маринуватися на 3-4 години.
5. Потім перекладаю замариновані кабачки в чисті банки до самого верху. Накриваю банки кришками.
6. Далі беру велику емальовану каструлю і на її дно кладу невеликий рушник. Ставлю в каструлю банки і заливаю їх злегка гарячою водою.
7. Ставлю каструлю на плиту і доводжу воду до кипіння. Стерилізую банки на середньому вогні під кришкою 20 хвилин.
8. Потім гарячі банки щільно закриваю кришками, перевертаю і вкриваю ковдрою до повного охолодження. З даної кількості інгредієнтів у мене виходить чотири сімсот грамові банки.