Кабачки на зиму, як огірки. Хоч 20 банок закрию, всі з’їдаються

Кабачки на зиму, як огірки. Хоч 20 банок закрию, всі з'їдаються

Заготівля виходить ароматною, зі смаком свіжих овочів. Така закуска прекрасно замінює собою мариновані огірочки, виходить хрусткою і щільною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, морква, цибуля;
  • зелень будь-яка за смаком;
  • листя смородини, хрону;
  • перець горошок по 5 шт в банку;
  • перець духмяний по 3 шт;
  • часник по 2 зубчики в банку;
  • гірчиця в зернах по 1 ч.л;
  • цукор і сіль по 1 ст.л;
  • оцет 9% по 1 ст.л. в банку.

Процес приготування

Кабачки і моркву, цибулю ріжемо кружечками. За бажанням, якщо є час, можна скористатися фігурної різкою і нарізати красиві форми овочів, які будуть красиво виглядати в банці і потім в тарілці.

Всю зелень промиваємо і розкладаємо по банках разом зі спеціями, зубками часнику. Розкладаємо різані овочі і кабачки.

Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо остигати на 15 хвилин.

Зливаємо воду і наливаємо свіжий кип’яток в банки і залишаємо на 10 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю, додаємо потрібну кількість солі і цукру, доводимо до кипіння.

У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо маринадом, закручуємо кришками.

Перевертаємо банки і залишаємо їх остигати. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Салат виходить дуже смачним і ароматним, прекрасна закуска підходить до м’ясних страв.

Кабачки на зиму, як огірки. Хоч 20 банок закрию, всі з'їдаються