Кабачки по-корейськи на зиму: пальчики оближеш

Кабачки по-корейськи на зиму: пальчики оближеш

Необхідні продукти:

  • Пів кілограма – моркви
  • 3 кг – кабачків
  • Пів кілограма – ріпчастої цибулі
  • 1 стакан – соняшникової олії
  • 1 стакан – оцту
  • 2 ст. ложки – солі
  • 1 стакан – цукру
  • 30 зубчиків – часнику
  • 30 гр – корейської моркви

Покроковий процес приготування:

Банки потрібно обов’язково простерилізувати.

Кабачки краще взяти великі. Їх потрібно очистити від шкірки. Виріжте серединку з насінням. У чистому вигляді кабачків повинно вийти три кг.

У посуді змішайте сіль, приправу до моркви, цукор, олію, і 9% столовий оцет. Гарненько розмішайте.

Кабачки потрібно натерти на тертці для корейської моркви

До кабачків додайте соковиту морквину. Її натріть на тій же тертці.

Цибулю наріжте на півкільцями, тонкими. Часник дрібно наріжте.

Моркву, цибулю і часник покласти до кабачків.

Суміш з цукру, солі, оцту, спецій і олії ретельно перемішайте. Нехай так постоїть три години.

Після закінчення даного часу розкладіть овочі по банкам. Масу утрамбуйте. Потрібно прибрати зайве повітря. Залиште 1 см вільного місця. Щоб сік не витікав, накрийте кришками.

Далі налийте в каструлю гарячу воду, на дно поставте рушник. Поставте туди банки. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь. Тримайте так 15 хвилин.

Закатайте банки і приберіть в темне прохолодне місце.