Картопля по-французьки на сковорідці – детальний рецепт

Картопля по-французьки на сковорідці - детальний рецепт

Картопля по-французьки може бути смачною основною стравою або відмінним гарніром. Однаково добре буде виглядати на повсякденному і святковому столі. Проста в приготуванні, вона відразу припаде багатьом господиням за смаком. І вони стануть її готувати знову і знову.

Необхідні продукти:

  • 500 грам курячого філе
  • 800 грам картоплі
  • 150 грам цибулі
  • 150 грам твердого сиру
  • сіль перець
  • оливкова олія
  • 1 столова ложка приправи для картоплі
  • 1 чайна ложка приправи для курки
  • 100 грам майонезу

Як приготувати картоплю по-французьки

Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими пластинками. Кладемо її в миску, додаємо сіль, перець і спеції. Все добре перемішуємо.

Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями. Сир натираємо на дрібній тертці.

Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо в миску, додаємо сіль, перець і спеції. Все добре перемішуємо.

У сковорідку наливаємо оливкову олію і кладемо половину картоплі. Зверху викладаємо цибулю, потім куряче філе і знову шар з картоплі. Зверху робимо майонезну сіточку і присипаємо сиром.

Накриваємо сковорідку кришкою, ставимо на плиту на повільний вогонь і смажимо 40 хвилин. Важливо! Кришку не знімаємо.

Через відведений час кришку знімаємо і готуємо картоплю ще 12 хвилин, а потім подаємо до столу.