Каша просто смакота: не встигаю купувати Гарбуз. Показую, що готую на сніданок

Каша просто смакота: не встигаю купувати Гарбуз. Показую, що готую на сніданок

Гарбуз вже давно і дуже щільно увійшов до мого раціону. Я додаю її до всіх страв, в які тільки можливо! Особливо обожнюю готувати пшоняну кашу з гарбузом.

Цей рецепт – один із моїх фірмових! Сьогодні я покажу, як приготувати смачний сніданок для всієї родини!

Необхідні продукти:

  • Гарбуз – 400 грам (підійде будь-який сорт);
  • Пшоно – 100 грам;
  • Молоко – 1 склянка (200 мілілітрів);
  • Вода – 200 мілілітрів;
  • Масло вершкове – 50 грам;
  • Сіль, цукор.

Каша просто смакота: не встигаю купувати Гарбуз. Показую, що готую на сніданок

Як приготувати кашу з гарбузом

1. Для початку пшоно замочуємо в кип’ятку. Близько 10 хвилин тримаємо його у гарячій воді, а потім зливаємо рідину.

Така процедура дозволяє усунути гіркоту з круп, а також розкрити незвичайні відтінки смаку. Також повністю виключається ризик можливої печії через вживання пшона.

Каша просто смакота: не встигаю купувати Гарбуз. Показую, що готую на сніданок

2. Нарізаємо гарбуз невеликими шматочками. Кладемо його в каструлю, заливаємо 1 склянкою води, доводимо до кипіння. Потім туди ж відправляємо пшоно, солимо, додаємо цукор.

Відзначу, що я додала лише 1 чайну ложку цукру, оскільки сорт гарбуза солодкий. Ви можете додати більше, якщо потрібно. До речі, як заміна цукру можна використовувати мед – так буде тільки смачніше!

Каша просто смакота: не встигаю купувати Гарбуз. Показую, що готую на сніданок

3. На середньому вогні варимо близько 15 хвилин. Крупа поступово вбере всю воду. Після цього додаємо в каструлю склянку молока і варимо далі до готовності (близько 25 хвилин).

Каша просто смакота: не встигаю купувати Гарбуз. Показую, що готую на сніданок

4. Готову кашу заправляємо вершковим маслом та ретельно перемішуємо. Під закритою кришкою тримаємо 10 хвилин та подаємо до столу!

Яка ж смакота виходить! Хочеться їсти знову і знову! Адже все починалося зі звичайної обробки гарбуза! Обов’язково спробуйте приготувати пшоняну кашу з гарбузом за цим рецептом – вам шалено сподобається!