Кидаю в кип’яток на 1 хвилину: огірки хрумтять, розсіл не мутніє, банки не здуваються

Кидаю в кип'яток на 1 хвилину: огірки хрумтять, розсіл не мутніє, банки не здуваються

Пропорції солі і цукру так вдало підібрані, що огірочки виходять неймовірно смачними. А сам процес дуже простий: ні кип’ятіння, ні стерилізації, а банки стоять в теплій квартирі і не викликають занепокоєння – кришки ніколи не злітають! Ці мариновані огірки у нас вважаються фірмовими, гідна заміна їм поки не знайдена (якщо і у вас є свої улюблені рецепти, залишайте внизу під статтею).

Мариновані огірки, які хрумтять і не каламутніють

Підготовлюємо огірки: якщо щойно зірвані, добре миємо й при бажанні відрізаємо кінчики, якщо не свіжі, замочуємо в холодній воді на 4-5 годин.

Підготовлюємо банки: старанно миємо з содою, добре обполіскуємо і перевертаємо вниз шийкою на рушник. Стерилізувати не потрібно, обдавати кип’ятком не потрібно, тримати над парою не потрібно! АЛЕ: банки повинні повністю висохнути до того моменту, як почнеться, власне, консервування.

Ставимо на вогонь 2 каструлі: з простою водою і з розсолом.

Розсіл (на 1 л. води):

  • сіль – 3 стол. ложки,
  • цукор – 2 стол. ложки

На каструлю з киплячою водою надягаємо друшляк, в нього кладемо парасольки кропу, листя хрону і пропарюємо 1 хвилину. Потім перекладаємо на дно банок, в кожну ще кладемо по 3 очищених зубчика часнику.

Беремо огірки і опускаємо в киплячу воду на 1 хвилину: час відраховуємо відразу, як вони опинилися в кип’ятку (вода перестає кипіти, але саме з цього моменту відраховуємо одну хвилину).

Потім витягуємо і укладаємо в підготовлені, висохлі до цього моменту, банки. Огірки на час стають еластично-м’якими і їх можна укласти щільніше.

Заливаємо киплячим розсолом і вже в банку вливаємо оцтову кислоту 70%. У 3-х літрову – 1 десертну ложку (або 9% оцту 8 десертних ложок).

Відразу закриваємо прокип’яченими кришками, банки перевертаємо і вкутуємо ковдрою на добу. Потім прибираємо на зберігання до зими.

Спробуйте зробити так само! Огірки смачні, ніколи не здуваються.