Класичний рецепт: 20 років мариную капусту тільки так. Нічого зайвого

Класичний рецепт: 20 років мариную капусту тільки так. Нічого зайвого

Один із класичних способів квасити капусту. Тут немає нічого зайвого, мінімум продуктів, але капуста виходить хрусткою, ароматною та відмінно підходить для салатів, тушкування.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 2 кг;
  • морква, 100 г;
  • кріп насіння, 1 ст.л;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор та оцет 9% по 125 г.

Процес приготування капусти

Капусту тонко шаткуємо, моркву натираємо на великій тертці. Перемішуємо, приминаючи, але не сильно. Щільно трамбуємо в банку.

Порада: насіння кропу можна не додавати, але з ним, капуста виходить просто ідеальною, з яскравим, кроповим ароматом і смаком.

Для маринаду змішуємо сіль та цукор, доводимо до кипіння та варимо, поки добавки не розчиняються.

Вливаємо оцет, варимо півхвилини та відключаємо, остуджуємо.

Заливаємо маринад у банки, роблячи проколи, щоб вода пройшлася по всій капусті та заповнила банку.

Накриваємо кришками і ставимо у прохолодне місце на 2 дні. Якщо за цей час маринад опустився, доливаємо свіжий.

Через два дні капусту можна куштувати, але краще, якщо вона постоїть ще кілька днів.

Зберігаємо у підвалі або в холодильнику.

Класичний рецепт: 20 років мариную капусту тільки так. Нічого зайвого

Капусту можна заправляти цибулею, нерафінованою олією, свіжою зеленню. Вона відмінно підходить як тушкована начинка для пирогів, овочевого рагу, борщів.