Це по-справжньому чоловіча страва. Готувати не складно, а виглядає на столі дуже смачно. Ну і виходить неймовірно смачно.
Необхідні продукти:
- Фарш м’ясний або курячий – 600 – 700 грам;
- Картопля – близько кілограма;
- Цибулина – 1 головка;
- Помідор свіжий – 2 – 3 штуки;
- Сир тверді сорти – 250 грам;
- Майонез або сметана – 100 грам;
- Масло вершкове – 30 грам;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Я іноді, якщо є в наявності, додаю гриби. Із грибами взагалі виходить розкішно.
Фарш має бути вже готовий, тобто з цибулею, перцем, сіллю та спеціями.
Котлети по-капітанськи можна приготувати на деку або в посуді для запікання, але я волію готувати порційно.
Як приготувати котлети «по-капітанськи
Форми або лист змастити маслом і викласти фарш по всій поверхні шаром, товщиною приблизно 1 см.
Цибулю нарізати півкільцями і викласти поверх шару з фаршу, можна попередньо цибулю обсмажити до прозорості або ошпарити кип’ятком.
На цибулю викладаємо картоплю, яку перед цим нарізати тонкими брусочками або кружками.
Картоплю посипати сіллю і перцем, а також спеціями.
На картоплю можна покласти ще трохи цибулі.
На цибулю викладаємо помідори, нарізані тонкими кружечками.
Майонез розбавити водою чи бульйоном і залити котлети.
Забрати в розігріту духовку на 35 – 40 хвилин. За п’ять хвилин до закінчення приготування котлети дістати, посипати сиром і прибрати в духовку ще на 5 – 6 хвилин. Смачного!