Коли мені набридають звичайні котлети, я готую їх «По-капітанськи»

Коли мені набридають звичайні котлети, я готую їх «По-капітанськи»

Це по-справжньому чоловіча страва. Готувати не складно, а виглядає на столі дуже смачно. Ну і виходить неймовірно смачно.

Необхідні продукти:

  • Фарш м’ясний або курячий – 600 – 700 грам;
  • Картопля – близько кілограма;
  • Цибулина – 1 головка;
  • Помідор свіжий – 2 – 3 штуки;
  • Сир тверді сорти – 250 грам;
  • Майонез або сметана – 100 грам;
  • Масло вершкове – 30 грам;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Я іноді, якщо є в наявності, додаю гриби. Із грибами взагалі виходить розкішно.

Фарш має бути вже готовий, тобто з цибулею, перцем, сіллю та спеціями.

Коли мені набридають звичайні котлети, я готую їх «По-капітанськи»

Котлети по-капітанськи можна приготувати на деку або в посуді для запікання, але я волію готувати порційно.

Як приготувати котлети «по-капітанськи

Форми або лист змастити маслом і викласти фарш по всій поверхні шаром, товщиною приблизно 1 см.

Цибулю нарізати півкільцями і викласти поверх шару з фаршу, можна попередньо цибулю обсмажити до прозорості або ошпарити кип’ятком.

На цибулю викладаємо картоплю, яку перед цим нарізати тонкими брусочками або кружками.

Картоплю посипати сіллю і перцем, а також спеціями.

На картоплю можна покласти ще трохи цибулі.

На цибулю викладаємо помідори, нарізані тонкими кружечками.

Майонез розбавити водою чи бульйоном і залити котлети.

Забрати в розігріту духовку на 35 – 40 хвилин. За п’ять хвилин до закінчення приготування котлети дістати, посипати сиром і прибрати в духовку ще на 5 – 6 хвилин. Смачного!

Коли мені набридають звичайні котлети, я готую їх «По-капітанськи»