Коржики з начинкою в духовці: пишні та м’які. Найкращий рецепт із тих, що я пробувала

Коржики з начинкою в духовці: пишні та м'які. Найкращий рецепт із тих, що я пробувала

Пишні та м’які, з ароматною та ситною начинкою коржики готуються просто і швидко, випікаються в духовці, тому виходять зовсім не жирними.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 280мл;
  • дріжджі живі, 15 г чи сухі, 1.5 ч.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • цукор, 1 ст.
  • борошно, 380 г;
  • олія соняшникова, 2 ст.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • картопля, 400 г;
  • сир, 120 г;
  • молоко, 40 мл;
  • сіль, перець та зелень.

Процес приготування коржів

Картоплю відварюємо в підсоленій воді і перетворюємо на пюре з вершковим маслом і кип’ятком. Остуджуємо.

У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі.

У масу додаємо сіль і вводимо частинами борошно, яке просіюємо, потім вливаємо олію і вимішуємо м’яке тісто.

Порада: борошна багато не всипайте, якщо потрібно більше, чим зазначено в рецепті, всипайте невелику кількість.

Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 – 2 години.

У картоплю, яка остигнула, всипаємо тертий сир і перемішуємо.

Тісто ділимо на порційні колобки, кожен розкачуємо в круглий коржик, кладемо начинку, защипуємо краї і розкачуємо невеликий коржик.

Коржики з начинкою в духовці: пишні та м'які. Найкращий рецепт із тих, що я пробувала

Коржики з начинкою в духовці: пишні та м'які. Найкращий рецепт із тих, що я пробувала

Коржики з начинкою в духовці: пишні та м'які. Найкращий рецепт із тих, що я пробувала

Всі коржики викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо та залишаємо на 10 хвилин.

Змащуємо коржики збитим жовтком, робимо шпажкою проколи і посипаємо за бажанням кунжутом.

Коржики з начинкою в духовці: пишні та м'які. Найкращий рецепт із тих, що я пробувала

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин.

Коржики з начинкою в духовці: пишні та м'які. Найкращий рецепт із тих, що я пробувала

Дуже пишні та м’які, ароматні, просто чудові коржики-пироги. Це буде ситне перекушування та добавка до основних страв за обідом або вечерею.