Королівський тертий пиріг «Кучугур». Швидка випічка до чаю: красива та святкова

Королівський тертий пиріг «Кучугур». Швидка випічка до чаю: красива та святкова

На відміну від більшості подібних рецептів тертого пирога, цей виходить гарним, пишним, святковим. Він чудово підходить для прийому гостей.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 4 шт.;
  • цукор 120+120 г;
  • вершкове масло, 250 г;
  • борошно, близько 450 г;
  • розпушувач, 10 г;
  • варення за смаком;
  • крохмаль, 2 ч.л;
  • горіхи до смаку, 150 г.

Процес приготування пирога «Кучугур»

Масло вершкове розм’якшене змішуємо з 120 г цукру, на смак ваніліном і перемішуємо.

Додаємо порціями жовтки та перемішуємо.

Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем та порціями вводимо в масу.

Вимішуємо тісто, укладаємо в пакет та відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Ділимо на дві частини, більшу і меншу.

Форму з діаметром 24 см, застеляємо пергаментом і викладаємо більшу частину тіста, розподіляємо та формуємо бортики.

Кладемо варення або джем за смаком, посипаємо подрібненими горіхами.

Королівський тертий пиріг «Кучугур». Швидка випічка до чаю: красива та святкова

Білки з дрібкою солі збиваємо до густої піни 3 хвилини.

Всипаємо цукор та збиваємо ще 3 хвилини до стійких піків.

Королівський тертий пиріг «Кучугур». Швидка випічка до чаю: красива та святкова

Вмішуємо крохмаль та збиваємо 2 хвилини.

Ложкою викладаємо білки, зверху розкладаємо невеликі шматочки тіста або можна натерти на тертці, якщо його заморозите.

Королівський тертий пиріг «Кучугур». Швидка випічка до чаю: красива та святкова

Королівський тертий пиріг «Кучугур». Швидка випічка до чаю: красива та святкова

Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але дивіться по духовці.

Остуджуємо пиріг і за бажанням покриваємо цукровою пудрою.

Королівський тертий пиріг «Кучугур». Швидка випічка до чаю: красива та святкова

Якщо є час і бажання, можна зробити швидкий крем із цукрової пудри та жирної сметани чи вершків та викласти зверху. Тоді схожість із кучугурами, вийде ще більшою.