Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди

Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди

Вітання! Обов’язково прочитайте рецепт, якщо хочеться урізноманітнити повсякденний раціон, а також, якщо ви дуже любите страви з картоплі. Я готую соковиті літні котлети з додаванням картоплі, моркви і томатного соусу.

Необхідні продукти:

  • 2 картоплі,
  • 2 моркви,
  • 300 г фаршу,
  • зубчик часнику,
  • помідор,
  • вершки або сметана,
  • сіль і перець за смаком.

Як приготувати котлети

1. Картоплю треба очистити і натерти на великій стороні терки.

2. Обов’язково віджимайте сік з картоплі. Він не потрібен в фарші для котлет.

3. Очистіть свіжу моркву, потрібно натерти її на дрібній тертці.

4. До овочів варто додати яловичий фарш.

5. Посоліть і додайте мелений перець.

Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди

6. Нарізайте помідор для приготування зажарки.

7. Фарш і овочі перемішайте між собою.

8. Залишилося сформувати котлети з усього фаршу.

Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди

9. Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією.

10. Обсмажуйте порцію котлет до золотистого кольору з двох сторін.

Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди

11. Перекладіть котлети на окрему тарілку і обсмажуйте в тій же сковорідці помідор.

12. Додати до нього потрібно томатну пасту.

13. Вливайте до томатів вершки (можна замінити сметаною).

Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди

14. Тушкуйте 5-7 хвилин.

15. Викладіть в соус на сковорідці котлети.

Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди

16. Тушкуйте під кришкою ще 10-15 хвилин.

Подавайте до столу з салатом або гарніром на свій смак. З чим вам подобається поєднувати котлети? Діліться в коментарях своїми пропозиціями.

Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди

Поради з приготування літніх котлет:

  • рекомендую робити котлети приблизно однакового розміру, щоб вони одночасно приготувалися на сковорідці;
  • готувати соус і котлети потрібно на помірному вогні;
  • відсоток жирності вершків або сметани не має значення в даному випадку.

Котлети готую тільки так. Їх фішка в картоплі. Хочеться готувати їх завжди