Краще покупної шинки: приготувати можна в каструлі або в мультиварці

Краще покупної шинки: приготувати можна в каструлі або в мультиварці

Якщо купуєте шинку або ковбасу, то рекомендую відмовитися від цієї шкідливої звички. Не знаю, може комусь простіше дійти до магазину і купити, то мені простіше приготувати самій, так як цей процес вимагає мінімум метушні на кухні.

Серйозно, всього хвилин 5-10, а решта – дочекатися поки грудинка настоїться і звариться. Я готую подібні смаколики заздалегідь, та й на святковий стіл подати дуже непогано.

Необхідні продукти:

  • Грудинка – 1 кг
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Суміш перців – 1 ст.л.
  • Паприка копчена – 2 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики

Краще покупної шинки: приготувати можна в каструлі або в мультиварці

Отже, для початку розрізала грудинку уздовж, але не до кінця. Потім розрізала поперек на дві рівні частини.

Натерла тертим часником, сіллю, перцем і паприкою.

Краще покупної шинки: приготувати можна в каструлі або в мультиварці

Розстелила харчову плівку, виклала один шматок свинної грудинки шкірою вниз.

Зверху виклала другий шматок, але вже шкірою вгору.

Краще покупної шинки: приготувати можна в каструлі або в мультиварці

Щільно обернула харчовою плівкою в кілька шарів. Прибрала в холодильник на добу.

Далі помістила в чашу мультиварки, залила водою. Встановила програму ВАРКА 2 години.

Краще покупної шинки: приготувати можна в каструлі або в мультиварці

Помістила в миску, встановила вантаж, охолодила.

Потім прибрала в холодильник на 8-10 годин. Зняла плівку з грудинки.

Краще покупної шинки: приготувати можна в каструлі або в мультиварці

Нарізала на скибочки потрібного розміру.

Краще покупної шинки: приготувати можна в каструлі або в мультиварці