Якщо купуєте шинку або ковбасу, то рекомендую відмовитися від цієї шкідливої звички. Не знаю, може комусь простіше дійти до магазину і купити, то мені простіше приготувати самій, так як цей процес вимагає мінімум метушні на кухні.
Серйозно, всього хвилин 5-10, а решта – дочекатися поки грудинка настоїться і звариться. Я готую подібні смаколики заздалегідь, та й на святковий стіл подати дуже непогано.
Необхідні продукти:
- Грудинка – 1 кг
- Сіль – 1 ст.л.
- Суміш перців – 1 ст.л.
- Паприка копчена – 2 ст.л.
- Часник – 4 зубчики
Отже, для початку розрізала грудинку уздовж, але не до кінця. Потім розрізала поперек на дві рівні частини.
Натерла тертим часником, сіллю, перцем і паприкою.
Розстелила харчову плівку, виклала один шматок свинної грудинки шкірою вниз.
Зверху виклала другий шматок, але вже шкірою вгору.
Щільно обернула харчовою плівкою в кілька шарів. Прибрала в холодильник на добу.
Далі помістила в чашу мультиварки, залила водою. Встановила програму ВАРКА 2 години.
Помістила в миску, встановила вантаж, охолодила.
Потім прибрала в холодильник на 8-10 годин. Зняла плівку з грудинки.
Нарізала на скибочки потрібного розміру.