Краще за будь-яку ковбасу. Соковита, ароматна буженина по-домашньому

Краще за будь-яку ковбасу. Соковита, ароматна буженина по-домашньому

Страва цікава тим, що її можна подавати як гаряче або остудити і зробити ніжну та соковиту, ароматну, м’ясну нарізку та подати її на святковий стіл.

Необхідні продукти:

  • свинина чи яловичина, 1 кг;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • цукор, 0.5 ст.
  • коріандр, жменя;
  • лавровий лист, 2 шт;
  • перець горошком і запашний, по жмені;
  • гвоздика за смаком та бажанням.

Для намазування буженини змішайте подрібнені:

  • лавровий лист, паприка, коріандр, перець, часник;
  • олія соняшникова, 2 ст.л.

Як приготувати буженину по-домашньому

У каструлю наливаємо воду і розчиняємо сіль та цукор, додаємо всі спеції. Доводимо до кипіння та варимо близько 5 хвилин. Охолоджуємо маринад.

Укладаємо в маринад шматки м’яса та накриваємо кришкою. Ставимо у холодильник на 8 годин, а краще довше – на добу.

Виймаємо з маринаду м’ясо, даємо стекти та обсушуємо паперовими рушниками.

Змішуємо всі спеції для намазування м’яса і добре втираємо суміш з усіх боків у шматочки.

Укладаємо м’ясо в рукав для запікання, зав’язуємо краї.

Запікаємо при 180 градусах близько 1.5 години.

Залишаємо м’ясо на 20 хвилин у вимкненій духовці, потім виймаємо з рукава.

Тут можна піти двома шляхами: подати гарячу закуску з будь-яким гарніром або повністю остудити та відправити у холодильник на кілька годин. Нарізаємо красивими скибочками та красиво викладаємо на тарілку.

Краще за будь-яку ковбасу. Соковита, ароматна буженина по-домашньому

Будь-який варіант – це ніжна, ароматна, м’яка та смачна м’ясна страва.