До святкового столу пропонуємо приготувати смачні і ситні курячі рулети з грибами. Для рецепта ідеально підходить куряче філе, яке легко нарізається і відбивається. Філе можна відбити і загорнути рулетом. У начинку можна використовувати будь-які овочі, а також гриби. Радимо купити гливи або печериці – вони найбільш доступні і завжди є у продажу.
Необхідні продукти:
- Куряче філе – 400 г.
- Гриби (гливи або печериці) – 200 г.
- Сир твердий – 100 г.
- Олія соняшникова – 40 г.
- Сіль, чорний перець – за смаком.
Як приготувати курячі рулети з грибами
1. Гриби промити і подрібнити – нарізати невеликими смужками.
2. Розігріти сковорідку, налити трохи олії і обсмажити гриби до золотистого кольору – протягом 10-12 хвилин, періодично помішуючи ложкою або лопаткою. Гриби посолити і поперчити на ваш смак.
3. Нарізати тонкими пластинками куряче філе.
4. Відбити кожен шматочок м’яса, щоб вийшло якомога тонше, але і без дірок. Відбивні посолити і поперчити, щоб посилити смак м’яса.
5. На один край відбивної викласти трохи грибної начинки.
6. Туди ж додати брусок сиру.
Сир вибирайте на свій смак – вершковий або більш гострий, зі спеціями.
7. Згорнути м’ясо з начинкою, щоб вийшов рулетик. Таким чином звернути всі відбивні.
8. Змастити форму олією, викласти рулетики швом вниз і запікати в духовці 25-30 хвилин при 180С.
Рум’яні і ароматні рулетики готові. У гарячому вигляді подавати страву до столу. Гарнір до неї підходить будь-який – картопля найкраще. Гриби віддали свій аромат м’ясу, а сир розплавився, виходить дуже смачно.