Курячий пиріг, який тане в роті. Готується просто: чудова і ситна вечеря

Курячий пиріг, який тане в роті. Готується просто: чудова і ситна вечеря

Смачний та ситний курячий пиріг з ароматними травами та приправами. Все готується просто, а результат – це чудова і ситна вечеря.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • куряче м’ясо відварене, 360 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • сіль, ароматні трави та спеції;
  • оливки порізані, 80 г;
  • зелень, овочі до смаку;
  • томатна паста, 1 ст.л;
  • вершки та сир твердий по 150 г.

Для тіста:

  • масло вершкове або маргарин якісний, 200 г;
  • жовтки, 2 шт.;
  • сир та сметана по 50 г;
  • борошно, 400 г;
  • сіль та розпушувач, по 1 ч.л.

Процес приготування курячого пирога

Цибулю ріжемо кубиком і обсмажуємо в олії та вершковому маслі. Додаємо дрібно нарізаний часник і подрібнене куряче м’ясо, спеції, перемішуємо.

Додаємо томатну пасту та будь-які свіжі або заморожені овочі, оливки шматочками.

Тушимо під кришкою до готовності, солимо за смаком.

Вливаємо вершки та додаємо зелень, тушкуємо ще 5 хвилин.

Розм’якшене вершкове масло солимо, змішуємо з жовтками, розпушувачем і всипаємо борошно. Вимішуємо тісто, накриваємо та залишаємо на 40 хвилин.

Тісто ділимо на дві частини, кожну трохи розкачуємо.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто, розподіляємо по формі, формуємо невеликі борти і викладаємо начинку.

Другою частиною тіста накриваємо пиріг.

Змащуємо збитим жовтком.

Випікаємо при 180 градусах близько 20-40 хвилин.

Курячий пиріг, який тане в роті. Готується просто: чудова і ситна вечеря

Пиріг виходить дуже оригінальним, з м’ясом та овочевим асорті, соковитий, пишний. Це чудова закуска.

Курячий пиріг, який тане в роті. Готується просто: чудова і ситна вечеря