Один з найпростіших рецептів ароматних і пишних пиріжків на кефірі з начинкою з яєць і зелені. Приготування не займає багато часу, тому страву можна зробити на швидку руку перед приходом гостей.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 400 мл;
- вода, 50 мл;
- яйця, 2 шт;
- цукор і сіль по 1 ч.л;
- борошно, 350 г;
- сода, 0.5 ч.л;
- соняшникова олія, 2 ст.л;
- яйця варені, 4 шт;
- зелена цибуля і кріп по пучку.
Процес приготування пиріжків «П’ятихвилинки»
Яйця відварюємо, охолоджуємо, ріжемо дрібними кубиками або тремо на грубій терці.
Зелень і зелену цибулю ріжемо.
Беремо жирний кефір, змішуємо з водою і підігріваємо до 50 градусів.
Порада: кефір може почати трохи згортатися, нічого страшного, так і повинно бути.
Яйця збиваємо з сіллю і цукром за допомогою віночка.
З’єднуємо обидві маси, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно, додаємо соду.
Додаємо цибулю і яйця, перемішуємо.
Під час смаження тісто більше не мішаємо, просто зверху ложкою беремо тісто і викладаємо на сковорідку.
Обсмажуємо з двох сторін.
Пиріжки виходять пишним, вони не будуть осідати після того, як їх зняли зі сковорідки. Весь секрет у тому, що ви підігріли кефір.