Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Дуже простий, але смачний, ситний пиріг із листкового тіста, картоплі та сиру, ароматних трав. Можна готувати щодня і на святковий стіл.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • листкове тісто, 500 г;
  • картопля сира, 1 шт;
  • відварена картопля, 500 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • молоко, 4 – 6 ст.л;
  • пармезан, 80 г;
  • моцарелла, 150 г;
  • сіль, перець, орегано, розмарин та інші спеції, ароматні трави.

Процес приготування картопляного пирога

Сиру картоплю чистимо і ріжемо кружечками.

Відвареною перетворюємо на пюре з молоком. Додаємо трави та яйце, спеції до картоплі до смаку. Солимо і перчимо.

Натираємо моцареллу на великій тертці і перемішуємо масу.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо листкове тісто, формуємо бортики.

Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Викладаємо начинку, зверху розкладаємо скибочки пармезану, сиру картоплю.

Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Яйце збиваємо з орегано та розмарином, сіллю та перцем. Поливаємо пиріг зверху.

Запікаємо при 200 градусах близько 20 – 30 хвилин.

Легкий рецепт картопляного пирога. Можна готувати щодня і на святковий стіл

Подаю таку ароматну закуску гарячою з різними соусами та салатами зі свіжих овочів, маринованими овочами. У картопляну начинку можна додати свіжої зелені, обсмажені печериці або лісові гриби, тоді виходить ще смачніше та ароматніше. За кілька хвилин до закінчення випікання ще можна посипати тертим сиром.