Літній торт без духовки і випічки – детальний рецепт приготування

Літній торт без духовки і випічки - детальний рецепт приготування

Желейний торт з ягодами – дуже літній десертик. Він не вимагає випічки і виходить просто казковим. Тортик відмінно підійде для сімейного чаювання і точно буде вам до смаку.

Необхідні продукти:

Для сметанного шару

  • 750 грам сметани 20%
  • 150 грам цукру
  • 10 грам ванільного цукру
  • 30 грам желатину
  • 100 мілілітрів води
  • 150 грам малини
  • 150 грам лохини

Для сирного шару

  • 500 грам сиру
  • 250 грам сметани
  • 300 грам смородини
  • 20 грам желатину
  • 100 мілілітрів води

Як приготувати торт з ягодами

1. Розчиняємо желатин для нижнього шару. Відставляємо в строну і даємо набрякнути.

2. Ягоди смородини перебиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо до них цукор і перемішуємо. Підготовлену масу проціджуємо через марлю.

3. У чашку кладемо сир і сметану, перемішуємо до однорідності блендером.

4. У сирну масу вливаємо смородинову масу і перемішуємо. Потім розтоплюємо желатин і додаємо в готову суміш, перемішуємо.

5. Беремо форму для запікання і покриваємо харчовою плівкою. Викладаємо в неї перший шар і ставимо в холодильник. Залишаємо на 1 годину до повного застигання.

6. Розчиняємо желатин для другого шару.

7. У сметану додаємо цукор, ванільний цукор і перемішуємо блендером. Потім вливаємо желатин і знову перемішуємо.

8. Дістаємо застиглий шар десерту і висипаємо на нього приготовані ягоди. Заливаємо їх сметанним шаром.

9. Торт знову ставимо в холодильник до повного застигання, а потім подаємо до столу. Сманого!