М’які та пишні булочки, які готуються із простих продуктів – детальний рецепт

М'які та пишні булочки, які готуються із простих продуктів - детальний рецепт

М’які та пишні булочки готуються із звичайнісіньких продуктів. Виходить повітряне диво із ніжним заварним кремом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 180 мл;
  • цукор, 50 г;
  • дріжджі сухі, 8 г;
  • масло вершкове, 20 г;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • білок, 1шт;
  • борошно, 350 г;
  • сіль дрібка, ванілін до смаку.

Для приготування крему необхідно:

  • жовток, 1 шт;
  • молоко, 250 мл;
  • цукор, 40 г;
  • ванілін;
  • крохмаль кукурудзяний чи звичайний, 20 г.

Процес приготування булочок

У теплому молоці розчиняємо цукор та дріжджі, перемішуємо.

Додаємо розм’якшене вершкове масло та олію, перемішуємо віночком до однорідності.

Вливаємо білок і збиваємо масу віночком.

Всипаємо просіяне борошно, і вимішуємо густе тісто. Краще всипайте частинами, щоб тісто рівномірно вимішувалось.

Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Для крему змішуємо всі продукти, перебиваємо віночком до однорідності і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи, поки крем не стане густим. Охолоджуємо.

Розкачуємо пласт тіста і ріжемо його смужками. Кожну згортаємо равликом і викладаємо на лист, застелений пергаментом.

М'які та пишні булочки, які готуються із простих продуктів - детальний рецепт

Змащуємо збитим жовтком і вичавлюємо крем по всій поверхні булочки.

Випікаємо при 190 градусах близько 20-25 хвилин.

М'які та пишні булочки, які готуються із простих продуктів - детальний рецепт

Булочки виходять дуже повітряними, м’якими, ароматними та довго залишаються свіжими. Можна зробити один великий пиріг, який перед подачею ріжуть порційними шматочками.