М’який, як пух яблучний пиріг. Вологий і просочений: з ніжною крихтою зверху

М'який, як пух яблучний пиріг. Вологий і просочений: з ніжною крихтою зверху

Пиріг виходить пишним і м’яким, яблучна начинка робить його вологим і просоченим, з ніжною крихтою зверху. Додавати до такої здоби нічого не потрібно, просто посипати цукровою пудрою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 150 мл;
  • дріжджі сухі, 1 ч.л;
  • масло вершкове, 30 г;
  • борошно, 300 г;
  • яйце, 1 шт;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • цукор, 40 г;
  • ванілін, сіль.

Для приготування начинки необхідно:

  • яблука, 400 г;
  • цукор і кориця.

Для крихти візьміть:

  • масло вершкове та цукор по 40 г;
  • борошно, 80 г.

Процес приготування яблучного пирога

Кефір прогріваємо до теплого стану і змішуємо з дріжджами, цукром, невеликою кількістю борошна. Ми залишаємо в теплому місці для активації дріжджів.

Всипаємо в масу ванілін за смаком, дрібку солі, додаємо яйце, олію.

Частинами всипаємо борошно, починаємо вимішувати тісто і вводимо розм’якшене вершкове масло.

Тісто добре вимішуємо, щоб маса перестала липнути до рук.

Накриваємо його і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Для штрейзеля перетираємо в крихту масло вершкове. Цукор і борошно.

Для начинки дрібно ріжемо яблука, посипаємо за смаком цукром і тушкуємо на вершковому маслі до готовності. За бажанням всипаємо корицю. Тісто ділимо на 8 частин.

Кожну розкачуємо в коржик, на одну частину викладаємо начинку, накриваємо другою і защипуємо краї.

М'який, як пух яблучний пиріг. Вологий і просочений: з ніжною крихтою зверху

М'який, як пух яблучний пиріг. Вологий і просочений: з ніжною крихтою зверху

М'який, як пух яблучний пиріг. Вологий і просочений: з ніжною крихтою зверху

Викладаємо пиріжки в круглу форму у вигляді кола і отримуємо один великий пиріг з порційними шматочками.

М'який, як пух яблучний пиріг. Вологий і просочений: з ніжною крихтою зверху

Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Змащуємо збитим жовтком з молоком.

Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 25 хвилин.

М'який, як пух яблучний пиріг. Вологий і просочений: з ніжною крихтою зверху

Пиріг виходить дуже повітряним, ніжним і ароматним, замість яблук можна додати грушеву начинку або ягідну, джем або сир.