М’ясний пиріг-чізбургер – детальний рецепт приготування

М'ясний пиріг-чізбургер - детальний рецепт приготування

М’ясний фарш з ніжним вершковим запеченим сиром, в легкому тісті з рум’яною скоринкою, це і є пиріг-чізбургер. Смачний і апетитний.

Для приготування такого пирога не потрібно багато клопоту і часу. Тісто готується просто і виходить на подив ніжним. До чаю або вечері, для гостей і рідних пиріг-чізбургер ніколи не буде зайвим.

Інгредієнти для приготування пирога:

  • Яловичий фарш – 450 г;
  • Цибуля ріпчаста – 100 г;
  • Сіль – 1 ч.л .;
  • Сир чеддер або будь-який твердий сир – 150 г;
  • Борошно – 150 г;
  • Молоко – 250 мл;
  • Розпушувач – 10 г;
  • Курячі яйця – 2 шт;
  • Соняшникова олія – 2,5 ст.л .;
  • Кмин – ½ ч.л .;
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.

Рецепт приготування пирога:

1. Розігрійте сковорідку з 2 ст.л. олії, викладіть дрібно нарізану цибулю і обсмажте на середньому вогні 2 хвилини.

2. Додайте м’ясний фарш і обсмажте на середньому вогні протягом 3 хвилин, додайте ½ ч.л. солі, кмин, чорний перець і смажте ще 2 хвилини на середньому вогні.

3. У миску додайте курячі яйця, молоко, борошно, сіль, розпушувач і збийте до однорідного стану.

4. Змастіть форму олією 1 ч.л. і викладіть фарш, зверху натертий сир і залийте приготовленим тістом.

5. Розігрійте духовку до 180 ° С і випікайте пиріг 25 хвилин, перевірте готовність пирога дерев’яною паличкою, паличка повинна бути сухою.

6. Дайте охолонути 10 – 15 хвилин і подавайте м’ясний пиріг-чізбургер до столу.