Малосольна скумбрія: як приготувати смачну делікатесну рибу

Малосольна скумбрія: як приготувати смачну делікатесну рибу

Не всі наважуються солити рибку самостійно, хоча є маса простих та вдалих рецептів. Знадобиться всього півгодини і у вас буде найсмачніша ніжна риба, в якій немає жодних шкідливих добавок. Щоправда, після приготування їй треба настоятися в холодильнику, на це піде кілька діб. Зате рибку ви зможете використовувати для приготування бутербродів із зеленню, подати як закуску або до відвареної картоплі. Не забудьте замаринувати цибулю!

Необхідні продукти:

  • скумбрія морожена – 1 кг 300 гр;
  • чорний чай – 4 ст л;
  • лавровий листь – 2 листи;
  • горошки перцю – 10 шт;
  • запашний перець – 2 шт;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 4 ст л;
  • цукор – 2 ст л.

Як приготувати малосольну скумбрію

Забираємо голову у рибки, видаляємо начинки, миємо в холодній воді, просушуємо за допомогою рушника з паперу.

Кип’ятимо воду, вводимо сіль, цукор, чай, лаврове листя, вимішуємо та охолоджуємо. Можна спочатку зробити розсіл, а потім братися за обробку риби, щоб він встиг охолонути швидше.

Кладемо рибу в ємність, вливаємо прохолодний розсіл.

Ставимо в холодильник і чекаємо 4 доби.

Формуємо на порційні шматочки або відокремлюємо філе – залежно від завдань.

Подаємо на бутербродах з маслом або до картоплі – із зеленню та маринованою цибулькою.