За цим рецептом у вас завжди вийде дуже смачна, свіжа, ніжна, малосольна скумбрія. Приготуйте, це дуже просто!
Необхідні продукти:
- скумбрія – 2 шт
Для розсолу:
- вода – 500 мл
- запашний і чорний перець горошком
- кориця – 1/4 ч. л.
- лавровий лист – 2 шт
- гвоздика – 3-4 шт
- сіль – 1 ст.л.
- цукор – 1 ст.л.
Як приготувати малосольну скумбрію
Приготуємо розсіл для скумбрії.
Для цього поставимо каструлю на вогонь, додамо 500 мл. води і наступні спеції: чорний і запашний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, корицю, цукор і сіль. Доведемо розсіл до кипіння, прибираємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
Порада: щоб вибрати смачну, жирну скумбрію потрібно дивитися на яскраву спинку, чим вона ширше, тим жирніша, смачніша і корисніша риба!
Обробляємо скумбрію: рибу спочатку промиваємо, потім відрізаємо голову і хвіст, розрізаємо черевце і видаляємо всі нутрощі, чорну плівку, відрізаємо плавники, рибу ще раз промиваємо та нарізаємо скумбрію на рівні невеликі шматочки.
Всю нарізану рибу перекладаємо в якусь ємність, можна взяти скляну банку, пластиковий контейнер.
Заливаємо скумбрію остиглим розсолом, закриваємо банку і прибираємо в холодильник на добу.
Рибу викладаємо на тарілку, прикрашаємо за бажанням цибулею, зеленню і подаємо до столу. Смачного!