Мандарини в шоколаді – легкий атмосферний десерт на Новий рік

Мандарини в шоколаді – легкий атмосферний десерт на Новий рік

Мандарини – продукт, без якого не обходиться жоден Новий рік. Їх приємна кислинка вдало розкривається в святкових десертах. Одне з найбільш вдалих страв – мандарини в шоколаді, рецепт приготування яких включає мінімальний набір продуктів. Витративши мінімум часу, можна отримати корисний десерт, здатний повністю замінити цукерки. Про всі тонкощі його приготування розповідається далі.

Секрети приготування мандаринів в шоколаді

Блюдо готується просто. На відміну від магазинних десертів мандарини в шоколаді в домашніх умовах не будуть містити штучні добавки і консерванти, які виробники використовують для продовження терміну придатності продукту.

Мандарини в шоколаді – легкий атмосферний десерт на Новий рік

Щоб домашній святковий десерт вийшов смачним, корисним і естетично привабливим, потрібно врахувати наступні моменти :

  1. Мандаринові часточки для приготування підійдуть тільки ті, де немає кісточок.
  2. Шоколад для приготування краще брати темний або молочний. Гіркі плитки, хоча і виявляться корисніше, будуть гірше відтінювати цитрусовий смак основного компонента.
  3. Цитрусово-шоколадний смак чудово доповнює сіль. Цей «секретний інгредієнт» можна додати при розтоплюванні шоколадної плитки.
  4. З мандаринів необхідно видаляти всі білі прожилки.
  5. Перед тим як покривати часточки, їх потрібно 10 хвилин протримати в морозилці. Завдяки цьому заливка швидше схопиться рівним шаром, і поверхня десерту вийде більш блискучою.
  6. Щоб мандаринові часточки не прилипли до поверхні в процесі застигання, пергамент можна змастити рослинним маслом.

До речі! Охолоджувати можна не тільки фрукти, а й обробну дошку, на якій будуть проводитися подальші роботи. Застигати десерту теж краще в холодильнику. Йому досить провести там 10 хвилин перед подачею.

Класичний рецепт десерту на Новий рік

Найпростіший спосіб, як зробити мандарини в шоколаді, скористатися рецептом без додаткових компонентів.

Склад інгредієнтів :

  • очищені мандарини – 6 шт.;
  • шоколад (темний або молочний) – 125 грам ;
  • вершкове масло – 2 ст. л.

Важливо! Без вершкового жиру в рецепті можна обійтися, якщо використовувати шоколадну плитку з високим вмістом какао масел.

Мандарини в шоколаді – легкий атмосферний десерт на Новий рікПриготування :

  1. Фрукти розібрати на часточки. Очистити від прожилок.
  2. Розкласти часточки на деко, тарілку або обробну дошку і прибрати в холод.
  3. Подрібнити шоколадку і розтопити її на водяній бані. Додати вершкове масло для отримання більш гладкою і блискучою текстури.
  4. Обробну дошку застелити папером і викласти на неї мандарини, попередньо швидко вмочивши їх в шоколад.

Надіслати солодкі шматочки для остаточного застигання на 5-10 хвилин в холодильник. Повторно розміщувати його в морозильній камері не слід. Це може привести до появи конденсату на поверхні часточок.

Мандарини в шоколаді від Енді Шефа

Від класичного рецепт відрізняється наявністю додаткового компонента – горіхової крихти.

Склад інгредієнтів :

  • мандаринові часточки – з 3 фруктів ;
  • подрібнені в крихту фісташки – 50 г ;
  • шоколадна плитка – 100 м.

Мандарини в шоколаді – легкий атмосферний десерт на Новий рік
Приготування :

  1. Підготувати і злегка приморозити мандаринові часточки.
  2. Розтопити шоколадку.
  3. Обдурити наполовину в шоколадну заготівлю мандаринові шматочки і укласти на пергамент.
  4. Відразу, поки шоколадний шар не схопився, посипати його фісташкової крихтою.

Перед подачею вийшли домашні солодощі потрібно потримати 10 хвилин в холодильнику.

Мандарини в шоколаді – рецепт, який стане паличкою-виручалочкою в ситуаціях, коли потрібно швидко накрити святковий стіл. Його можна доповнювати горіхами, кукурудзяними пластівцями, кокосової стружкою, марципаном і іншими інгредієнтами. Це дозволить урізноманітнити не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви.