Мандарини – продукт, без якого не обходиться жоден Новий рік. Їх приємна кислинка вдало розкривається в святкових десертах. Одне з найбільш вдалих страв – мандарини в шоколаді, рецепт приготування яких включає мінімальний набір продуктів. Витративши мінімум часу, можна отримати корисний десерт, здатний повністю замінити цукерки. Про всі тонкощі його приготування розповідається далі.
Секрети приготування мандаринів в шоколаді
Блюдо готується просто. На відміну від магазинних десертів мандарини в шоколаді в домашніх умовах не будуть містити штучні добавки і консерванти, які виробники використовують для продовження терміну придатності продукту.
Щоб домашній святковий десерт вийшов смачним, корисним і естетично привабливим, потрібно врахувати наступні моменти :
- Мандаринові часточки для приготування підійдуть тільки ті, де немає кісточок.
- Шоколад для приготування краще брати темний або молочний. Гіркі плитки, хоча і виявляться корисніше, будуть гірше відтінювати цитрусовий смак основного компонента.
- Цитрусово-шоколадний смак чудово доповнює сіль. Цей «секретний інгредієнт» можна додати при розтоплюванні шоколадної плитки.
- З мандаринів необхідно видаляти всі білі прожилки.
- Перед тим як покривати часточки, їх потрібно 10 хвилин протримати в морозилці. Завдяки цьому заливка швидше схопиться рівним шаром, і поверхня десерту вийде більш блискучою.
- Щоб мандаринові часточки не прилипли до поверхні в процесі застигання, пергамент можна змастити рослинним маслом.
До речі! Охолоджувати можна не тільки фрукти, а й обробну дошку, на якій будуть проводитися подальші роботи. Застигати десерту теж краще в холодильнику. Йому досить провести там 10 хвилин перед подачею.
Класичний рецепт десерту на Новий рік
Найпростіший спосіб, як зробити мандарини в шоколаді, скористатися рецептом без додаткових компонентів.
Склад інгредієнтів :
- очищені мандарини – 6 шт.;
- шоколад (темний або молочний) – 125 грам ;
- вершкове масло – 2 ст. л.
Важливо! Без вершкового жиру в рецепті можна обійтися, якщо використовувати шоколадну плитку з високим вмістом какао масел.
Приготування :
- Фрукти розібрати на часточки. Очистити від прожилок.
- Розкласти часточки на деко, тарілку або обробну дошку і прибрати в холод.
- Подрібнити шоколадку і розтопити її на водяній бані. Додати вершкове масло для отримання більш гладкою і блискучою текстури.
- Обробну дошку застелити папером і викласти на неї мандарини, попередньо швидко вмочивши їх в шоколад.
Надіслати солодкі шматочки для остаточного застигання на 5-10 хвилин в холодильник. Повторно розміщувати його в морозильній камері не слід. Це може привести до появи конденсату на поверхні часточок.
Мандарини в шоколаді від Енді Шефа
Від класичного рецепт відрізняється наявністю додаткового компонента – горіхової крихти.
Склад інгредієнтів :
- мандаринові часточки – з 3 фруктів ;
- подрібнені в крихту фісташки – 50 г ;
- шоколадна плитка – 100 м.
Приготування :
- Підготувати і злегка приморозити мандаринові часточки.
- Розтопити шоколадку.
- Обдурити наполовину в шоколадну заготівлю мандаринові шматочки і укласти на пергамент.
- Відразу, поки шоколадний шар не схопився, посипати його фісташкової крихтою.
Перед подачею вийшли домашні солодощі потрібно потримати 10 хвилин в холодильнику.
Мандарини в шоколаді – рецепт, який стане паличкою-виручалочкою в ситуаціях, коли потрібно швидко накрити святковий стіл. Його можна доповнювати горіхами, кукурудзяними пластівцями, кокосової стружкою, марципаном і іншими інгредієнтами. Це дозволить урізноманітнити не тільки смак, але і зовнішній вигляд страви.