Мариновані «Цукрові» помідори на зиму в 800 гр. банках

Мариновані «Цукрові» помідори на зиму в 800 гр. банках

Помідорів маринованих багато не буває. І найсмачніші ті, що невеликого розміру, буквально на один укус. А коли вони ще смачно просолені і замариновані – зовсім розкішно.

Такі і будемо готувати!

На 6 банок по 800 грам:

  • 2,5-3 кг невеликих стиглих помідорів (НЕ черрі, краще сливка або пальчики)
  • 2 середні цибулини
  • 6 зубчиків часнику
  • 2 стручки гострого перцю чилі
  • парасольки кропу
  • насіння кропу
  • насіння гірчиці
  • чорний перець горошком
  • лавровий лист

Для маринаду:

  • 1 літр води
  • 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. з гіркою солі (сіль звичайна кам’яна, не йодована)
  • 3 ст. л. яблучного оцту

Як готувати:

1. Помідори добре промити, наколоти зубочисткою в районі плодоніжки, щоб вони не потріскалися і скласти в стерильні сухі гарячі банки.

2. У кожну банку додати по 1 зубчику часнику, парасолька кропу, шматочок гострого перцю і кілька півкілець цибулі.

Мариновані «Цукрові» помідори на зиму в 800 гр. банках

3. Сюди ж кинути по лавровому листку, по 0,5 ч. л. зерен гірчиці і 4-5 шт. чорного перцю горошком.

4. Закип’ятити воду і залити помідори. Прикрити кришками, залишити на 15 хвилин. Воду злити і залити вдруге чистою киплячою водою.

Мариновані «Цукрові» помідори на зиму в 800 гр. банках

5. Щоб зробити маринад, слід заміряти воду, яку злили в перший раз. І на 1 л води додати потрібну кількість цукру і солі. Прокип’ятити, влити оцет.

6. Киплячим маринадом залити помідори в банках, закрутити прокип’яченими кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою.

Мариновані «Цукрові» помідори на зиму в 800 гр. банках

Як охолонуть прибрати на зберігання. Вдалих вам заготовок!