Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М’ясо легко відділяється від кісточок

Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М'ясо легко відділяється від кісточок

Хочу поділитися своїм найулюбленішим способом приготування свинячих реберець в духовці. Реберця виходять дуже ніжними і м’якими. Цей рецепт мені здається найбільш вдалим з усіх, які я пробувала., Тому що за смаком і виглядом реберця дуже схожі на ті, які смажаться на справжньому грилі.

Необхідні продукти:

  • Свинячі реберця – 1 кг 250 гр
  • Ріпчаста цибуля – 150 гр
  • Кетчуп – 170 мл
  • Мед – 3 ст.л.
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Сіль і перець – по 1/2 ч.л.

Як приготувати свинні реберця

Для початку свинячі реберця потрібно промити, просушити рушником і повністю видалити з них верхню плівку з обох сторін.

Далі розрізати їх на кілька частин так, щоб кожна частина складалася з 2-х або 3-х ребер.

Скласти всі шматочки в каструлю, залити холодною водою, включити вогонь і дочекатися закипання, щоб зняти всю пінку. Після цього накрити каструлю кришкою, вогонь зменшити до дуже слабкого і залишити ребра варитися 30 хвилин. Воду при цьому солити не потрібно.

Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М'ясо легко відділяється від кісточок

Поки варяться ребра можна приготувати маринад. Для його приготування потрібно ріпчасту цибулю і найкраще, щоб вона була солодкою червоною. Але якщо такої немає, то звичайна теж підійде. Цибулю потрібно нарізати не дуже грубо.

Скласти цибулю в миску і додати в неї апельсиновий сік з пакетика. Він дасть маринаду дуже незвичайний і приємний аромат і зробить м’ясо більш м’яким і ніжним.

Далі додати кетчуп. Я використовую найпростіший і негострий.

Також буде потрібно будь-який незагустівший мед. Його теж потрібно додати в маринад.

Далі додати в маринад оцет (у мене 9%), перець і сіль за смаком і все добре перемішати. Вийде ось такий досить густий соус.

Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М'ясо легко відділяється від кісточок

Відварені реберця вийняти з бульйону (він нам не буде потрібно) і скласти у велику глибоку ємність.

Тепер потрібно залити ребра приготовленим маринадом.

Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М'ясо легко відділяється від кісточок

І добре перемішати, щоб кожен шматочок реберець був покритий маринадом з усіх боків.

Накрити ємність тарілкою або плівкою і залишити маринуватися при кімнатній температурі на 2 години. За цей час ребра бажано кілька разів перевернути, щоб вони просочилися маринадом рівномірно.

Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М'ясо легко відділяється від кісточок

Через зазначений час підготувати лист. Для цього потрібно закрити його фольгою і встановити зверху решітку. На решітку викласти ребра таким чином, щоб вони торкались її опуклою стороною.

На кожен шматочок зверху додати ще трохи маринаду, який залишився в мисці.

Поставити ребра в заздалегідь розігріту духовку і запікати 15 хвилин при температурі 250 градусів. Під час запікання маринад буде помітно густіти і карамелізуватися.

Через 15 хвилин вийняти ребра з духовки. Вони будуть виглядати ось так.

Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М'ясо легко відділяється від кісточок

Тепер їх потрібно перевернути. І викласти на них зверху решту маринаду.

Ось так, щоб реберця були покриті ним досить густо.

Знову поставити їх в духовку і запікати на тому ж режимі ще 10 хвилин.

Ось і готові наші свинячі реберця. Виглядають вони дуже апетитно.

Мариную свинні реберця і запікаю в духовці. М'ясо легко відділяється від кісточок

Смак у них відмінний і вони дуже-дуже м’які. М’ясо практично саме відділяється від кісточок, що мені особливо в них подобається.