Хочу поділитися своїм найулюбленішим способом приготування свинячих реберець в духовці. Реберця виходять дуже ніжними і м’якими. Цей рецепт мені здається найбільш вдалим з усіх, які я пробувала., Тому що за смаком і виглядом реберця дуже схожі на ті, які смажаться на справжньому грилі.
Необхідні продукти:
- Свинячі реберця – 1 кг 250 гр
- Ріпчаста цибуля – 150 гр
- Кетчуп – 170 мл
- Мед – 3 ст.л.
- Апельсиновий сік – 100 мл
- Оцет 9% – 30 мл
- Сіль і перець – по 1/2 ч.л.
Як приготувати свинні реберця
Для початку свинячі реберця потрібно промити, просушити рушником і повністю видалити з них верхню плівку з обох сторін.
Далі розрізати їх на кілька частин так, щоб кожна частина складалася з 2-х або 3-х ребер.
Скласти всі шматочки в каструлю, залити холодною водою, включити вогонь і дочекатися закипання, щоб зняти всю пінку. Після цього накрити каструлю кришкою, вогонь зменшити до дуже слабкого і залишити ребра варитися 30 хвилин. Воду при цьому солити не потрібно.
Поки варяться ребра можна приготувати маринад. Для його приготування потрібно ріпчасту цибулю і найкраще, щоб вона була солодкою червоною. Але якщо такої немає, то звичайна теж підійде. Цибулю потрібно нарізати не дуже грубо.
Скласти цибулю в миску і додати в неї апельсиновий сік з пакетика. Він дасть маринаду дуже незвичайний і приємний аромат і зробить м’ясо більш м’яким і ніжним.
Далі додати кетчуп. Я використовую найпростіший і негострий.
Також буде потрібно будь-який незагустівший мед. Його теж потрібно додати в маринад.
Далі додати в маринад оцет (у мене 9%), перець і сіль за смаком і все добре перемішати. Вийде ось такий досить густий соус.
Відварені реберця вийняти з бульйону (він нам не буде потрібно) і скласти у велику глибоку ємність.
Тепер потрібно залити ребра приготовленим маринадом.
І добре перемішати, щоб кожен шматочок реберець був покритий маринадом з усіх боків.
Накрити ємність тарілкою або плівкою і залишити маринуватися при кімнатній температурі на 2 години. За цей час ребра бажано кілька разів перевернути, щоб вони просочилися маринадом рівномірно.
Через зазначений час підготувати лист. Для цього потрібно закрити його фольгою і встановити зверху решітку. На решітку викласти ребра таким чином, щоб вони торкались її опуклою стороною.
На кожен шматочок зверху додати ще трохи маринаду, який залишився в мисці.
Поставити ребра в заздалегідь розігріту духовку і запікати 15 хвилин при температурі 250 градусів. Під час запікання маринад буде помітно густіти і карамелізуватися.
Через 15 хвилин вийняти ребра з духовки. Вони будуть виглядати ось так.
Тепер їх потрібно перевернути. І викласти на них зверху решту маринаду.
Ось так, щоб реберця були покриті ним досить густо.
Знову поставити їх в духовку і запікати на тому ж режимі ще 10 хвилин.
Ось і готові наші свинячі реберця. Виглядають вони дуже апетитно.
Смак у них відмінний і вони дуже-дуже м’які. М’ясо практично саме відділяється від кісточок, що мені особливо в них подобається.