Мої улюблені рецепти маринованих помідорів на зиму. Просто і смачно

Мої улюблені рецепти маринованих помідорів на зиму. Просто і смачно

Ми так довго ростили наші помідори і тепер вони нам подарували довгоочікуваний урожай. Тому сьогодні поговоримо про заготовки на зиму.

Я перепробувала багато різноманітних рецептів з помідорами, але в моїй родині прижилися тільки два перевірених часом рецепта. Це помідори з’їдаються у нас дуже швидко.

Мариновані помідори

Готую маринад на 1 л води: 3 ст. ложки цукру і 2 ст. ложки солі.

Стерилізую банки і кришки.

Мої улюблені рецепти маринованих помідорів на зиму. Просто і смачно

На дно кожної банки кидаю очищений часник, чорний перець (горошок), парасольку кропу і петрушку.

Розкладаю чисті помідори таким чином, щоб вони максимально заповнювали банки.

Мої улюблені рецепти маринованих помідорів на зиму. Просто і смачно

У п’ятилітрову каструлю наливаю воду і доводжу до повного кипіння.

Заливаю кожну банку кип’ятком, накриваю кришками і залишаю на 15 хвилин.

Потім воду зливаю, заливаю маринад і в кожну (1.5 л або 2 л) банку додаю 1 чайну ложку 70% оцтової кислоти.

Мої улюблені рецепти маринованих помідорів на зиму. Просто і смачно

Закатую, перевертаю банки і накриваю ковдрою. Як тільки банки охолонуть, прибираю їх на зберігання.

Мариновані помідори з соняшниковою олією

Якщо перший рецепт класичний, то другий більш цікавий.

Я так сильно люблю помідори за цим рецептом, що за раз з’їдаю цілу банку.

Отже, спочатку стерилізую банки і готую маринад.

Маринад на 1 літр води: 1 ст. л солі з гіркою, 3 ст. л цукру і 50 мл 9% оцту. Спочатку кип’ятимо маринад, а оцет потрібно додати в кінці.

На дно банок (1 л. або 1,5 л) наливаю 1 ст. л соняшникової олії. Потім кладу зубчики часнику, парасольки кропу, петрушку, перець горошком і лавровий лист.

Мої улюблені рецепти маринованих помідорів на зиму. Просто і смачно

Розкладаю помідори по банкам (щільно). Дрібні плоди укладаю цілком, а великі розрізаю на частини. Між ними укладаю кільця цибулі.

Заливаю помідори гарячим маринадом (на 1 л банку у мене пішло приблизно 0,5 л маринаду) і стерилізую 15 хвилин з моменту закипання води в каструлі. На дно каструлі кладу рушник.

Мої улюблені рецепти маринованих помідорів на зиму. Просто і смачно

Закатую банки, перевертаю і укутують ковдрою на ніч. Вранці перевертаю і прибираю на зберігання. Зберігати можна на кухні.

У кожної господині є свій перевірений рецепт маринованих помідорів. Будь ласка, напишіть ваші рецепти в коментарях. Це інформація буде корисна для всіх читачів.