На смак, як торт, але просочений кремом. Пиріг на сковороді: готую поки закипає чайник

На смак, як торт, але просочений кремом. Пиріг на сковороді: готую поки закипає чайник

Шоколадне диво, яке готується просто та швидко з мінімального набору продуктів на сковороді. Такий пиріг може стати основою для торта, якщо ви спечете кілька штук, розріжете коржі і змажете кремом.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • цукор, 100 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • ванілін за смаком;
  • какао, 40 г;
  • сіль, дрібка;
  • сметана, 60 г;
  • борошно, 80 г;
  • розпушувач, 12 г;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • молоко, 120мл.

Для приготування глазурі необхідно:

  • шоколад будь-який, 100 г;
  • вершки або молоко, 30 – 50 мл.

Процес приготування шоколадного пирога

Яйця змішуємо з цукром та дрібкою солі, ваніліном і перемішуємо віночком.

Додаємо молоко та сметану, перемішуємо.

Борошно змішуємо з какао і просіюємо, додаємо розпушувач, перемішуємо і всипаємо в основу.

Перемішуємо тісто і вливаємо олію.

Сковороду змащуємо олією і виливаємо тісто.

Готуємо 30 хвилин на маленькому вогні під кришкою.

Шпажкою провірте готовність.

Для глазурі змішуємо продукти та розтоплюємо, поливаємо пиріг та посипаємо горішками.

На смак, як торт, але просочений кремом. Пиріг на сковороді: готую поки закипає чайник

Пиріг можна відразу подавати до столу, він виходить м’яким, вологим, дуже ароматним та шоколадним.