На зиму роблю багато щороку! Мариновані огірки з гірчицею без стерилізації – детальний рецепт

На зиму роблю багато щороку! Мариновані огірки з гірчицею без стерилізації - детальний рецепт

Найпростіший і швидкий рецепт. Але подобається він мені не тільки за простоту готування, під час якої немає необхідності займатися стерилізацією, а й за дивовижний смак.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки;
  • сіль і цукор, порошок гірчиця по 1 ст.л;
  • оцет 9%, 1.5 ст.л;
  • перець духмяний, гострий, лавровий лист;
  • листя вишні, 4 шт;
  • часник, 4 зубчики;
  • хрін, парасольки кропу.

Процес приготування огірків на зиму

Огірки промиваємо і заливаємо на кілька годин чистою, холодною водою.

У банки розкладаємо всю зелень і спеції, часник часточками.

Огірки щільно укладаємо в банки і заливаємо кип’ятком.

Залишаємо на 7 хвилин, зливаємо воду з них в каструлю.

У маринад всипаємо сіль і цукор, доводимо до кипіння.

Поки маринад вариться, банки заливаємо кип’ятком і потім його зливаємо.

Наливаємо в банки оцет і всипаємо гірчицю, вливаємо маринад і закручуємо стерилізованими кришками.

Перевертаємо банки на кришки на 20 хвилин, укутують не потрібно, потім ставимо на дно і залишаємо остигати.

Зберігаю консервацію в підвалі, але можна і в коморі.

Огірочки виходять в міру солоними, хрусткими, прекрасно підходять просто в якості закуски, добавки в різні