Найпростіший і смачний рецепт курки, який всі шукають. Дешева і смачна вечеря

Найпростіший і смачний рецепт курки, який всі шукають. Дешева і смачна вечеря

Запечені в духовці курячі стегенця або будь-які частини тушки, политі вершковим соусом – це дуже соковита і м’яка закуска, яка відмінно поєднується з будь-якими гарнірами.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • курячі стегенця, 10 шт;
  • сіль і спеції за смаком;
  • соєвий соус, 80 мл;
  • мед, 3 ст.л;
  • олія, 50 мл;
  • часник, 4 зубчики;
  • картопля;
  • гриби, 6 шт;
  • вершки, 100 мл;
  • зелень.

Процес приготування курки

М’ясо промиваємо і по всій поверхні робимо надрізи.

Солимо і посипаємо різними спеціями за смаком, перцем. Перемішуємо, втираючи спеції в м’ясо.

Змішуємо соєвий соус, мед та олію, подрібнений часник і перець, перемішуємо.

Заливаємо соус в м’ясо і перемішуємо, щоб маринад просочував волокна. Залишаємо мінімум на 1 годину.

Запікаємо в духовці 40 хвилин при 190 градусах.

Відварюємо будь-яку кількість картоплі в мундирах.

Ріжемо печериці шматочками і обсмажуємо на сухій сковороді до випаровування рідини потім вливаємо 120 мл води і тушкуємо гриби під кришкою.

Картоплю не очищаємо, ріжемо шматочками і додаємо до грибів, солимо і перчимо, тушкуємо під кришкою кілька хвилин, додаємо рубану зелень і подрібнений часник.

Заливаємо вершками і тушкуємо 5 хвилин.

Подаємо картопляно-грибний гарнір із стегенцями.

Найпростіший і смачний рецепт курки, який всі шукають. Дешева і смачна вечеря

Результат вам точно сподобається, такий ароматний і ситний гарнір відмінно поєднується з стегенцями, та й з будь-яким іншим м’ясом.