Простий та смачний кекс до чаю з доступних продуктів. Він вийде навіть у самого недосвідченого кулінара. Виходить ніжний та вологий. Цей ефект надає йому начинка з гарбуза з яблуком. Кекс дуже цікавий і точно сподобається вам.
Необхідні продукти:
- 300 грам пшеничного борошна
- 1 куряче яйце
- 100 г цукру
- 20 грам ванільного цукру
- 2 чайні ложки розпушувача
- 200 мілілітрів молока
- 100 мілілітрів соняшникової олії
- цедра одного лимона
- 2 яблука
- 200 грам гарбуза
Для глазурі
- лимонний сік
- 100 г цукрової пудри
Як приготувати кекс
1. У миску вбиваємо куряче яйце, додаємо цукор та ванільний цукор. Дрібку солі і перемішуємо віночком. Додаємо молоко, олію і ще раз перемішуємо. Потім просіюємо в суміш борошно з розпушувачем, перемішуємо.
2. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Яблуко очищаємо та нарізаємо дрібними шматочками.
3. У тісто додаємо гарбуз, яблука та цедру. Усі перемішуємо.
4. Форму застеляємо пергаментним папером і викладаємо в неї тісто. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин. Готовий кекс подаємо до столу.