Найпростіший кекс до чаю – детальний рецепт приготування

Найпростіший кекс до чаю - детальний рецепт приготування

Простий та смачний кекс до чаю з доступних продуктів. Він вийде навіть у самого недосвідченого кулінара. Виходить ніжний та вологий. Цей ефект надає йому начинка з гарбуза з яблуком. Кекс дуже цікавий і точно сподобається вам.

Необхідні продукти:

  • 300 грам пшеничного борошна
  • 1 куряче яйце
  • 100 г цукру
  • 20 грам ванільного цукру
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 200 мілілітрів молока
  • 100 мілілітрів соняшникової олії
  • цедра одного лимона
  • 2 яблука
  • 200 грам гарбуза

Для глазурі

  • лимонний сік
  • 100 г цукрової пудри

Як приготувати кекс

1. У миску вбиваємо куряче яйце, додаємо цукор та ванільний цукор. Дрібку солі і перемішуємо віночком. Додаємо молоко, олію і ще раз перемішуємо. Потім просіюємо в суміш борошно з розпушувачем, перемішуємо.

2. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Яблуко очищаємо та нарізаємо дрібними шматочками.

3. У тісто додаємо гарбуз, яблука та цедру. Усі перемішуємо.

4. Форму застеляємо пергаментним папером і викладаємо в неї тісто. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин. Готовий кекс подаємо до столу.